Erdoğan: 'Burunlarından Fitil Fitil Getireceğiz' - Son Dakika
Politika

Erdoğan: 'Burunlarından Fitil Fitil Getireceğiz'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Darbe girişimini onların burunlarından fitil fitil getireceğiz' dedi.

04.03.2014 20:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “30 Mart’ta gereken dersi sandıkta alacaklar. Ülkenin huzuruna, güvenine, el uzatan gereken cevabını alır. Gizli görüşmeleri dinleyenler cevabını alır” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı’nda halka hitap etti. AK Parti’nin eser siyaseti yaptığını dile getiren Erdoğan, “Milletin derdine derman olacak işlerin peşinden koşuyoruz. Diğerleri ne yapıyor. Muhalefet partilerinin genel başkanları buraya kaç kez geldi. Kaç kez gelip hal hatır sordular. Derdinizi dinlediler. 100’ün üzerinde başkenti gezdik. Ülkeyi şehirleri ziyaret ettik. Ama onlar 70 km mesafedeki Kırıkkale’ye gelmiyorlar. Seçimden seçime yola çıkıyorlar. Sınırlı sayıda mitingi yapıyorlar. Sivas’tan öteye gidemez. Bunlar Hakkari, Van, Bitlis’e giremezler. Bunların siyaseti esersizlik kaset siyaseti” dedi.

“AYAKLARININ ÜZERİNDE DURMASINI ÖĞREN”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştiren Başbakan Erdoğan, “CHP genel müdürü kasetle geldi, kasetle gideceği günü bekliyor. MHP genel başkanı kasetlerle tehdit edildi. Oda kulaklarımdan tutup çekip getirecekmiş. Duymadınız mı sen kendine bak ya. Ayaklarının üzerinde durmasını öğren. Kendine bak. Bunlar yıllar yılı şu MHP’nin başındaki zat iktidar fırsatı yakaladı. 4 yıllığına geldi. 3,5 yıl sonra kaçtı gitti. Hani 5 yıl çalışacaktın. Millet sana fırsat verdi. Ya bu MHP’den bir şey olmaz. MHP’ye gönül veren kardeşlerim başınızı iki elinizin altına alıp düşünün. Ey başkan be sen bir kere bir fırsat yakaladın sana 5 yıllığına millet koalisyon ortaklığı verdi 3,5 yıl kalıp gittiniz. Onlar Ziraat Bankasını, Halkbankası’nı batırdı. Vakıfbank’ı batırdı. 42 milyar dolar görev zararı diye millete yutturdular. Ziraat Bankası, Halkbankası, Vakıfbank kazanıyor. Suç olduğu halde bunlar yasalara aykırı olduğu halde günlerdir tutturmuşlar bir kasettir gidiyorlar.

CHP genel başkanı kimden aldı görevini. Halefinin kasetlerini yarım saat içerisinde durduran ben oldum. MHP’nin genel başkan yardımcıları için yayın yaptılar engelledim. Ne inancımızda ne kültürümüzde yeri var. Bu yaklaşımımızı farklı şekilde değerlendirmek istiyorlar. CHP ve MHP başındakiler ruh ikizi. Bunlar yanlarına bir kişi daha buldular 3 kişi oldular. Üçüncüsü kim. Pensilvanya. Şimdi 3’lü oldular. 17 Aralık’ta bunlar bizi yıkacaktı. Darbe yapacaktı. Tutmadı. 25 Aralık’ı denediler o da tutmadı. Ocak’ı denediler o da tutmadı. Hesapları bizi 35’in altına indireceklermiş. Ve kardeşlerim nisan başında hükümeti devireceklermiş” dedi.

“BUNLAR İÇİN HER YOL MEŞRU”

“Burada bazı ablalar sokak aralarında dolaşıyormuş. Nasıl abla ise. Neyin ablası ise onlar. Bundan sizin kapınızı çalanlar oldu mu. Eğer kapınıza geliyorlarsa sen utanmıyor musun deyin” diyen Başbakan Erdoğan, “Sen bu ülkenin dünyada gündeminin belirlendiği değil belirleyen peşinde olduğun hocam bizim başörtümüze fururattır dedi. Üniversiteye gideceklere başlarınızı açın dedi. Onlar için amaç her şeyi meşru kılar o zaman bir kadeh de atabilirsiniz dedi. Bunlar için her yol meşru. Gece yarılarında yurtlarında çocukları kaldırıp beddua seansları yapıyorlarmış. Bize lanet okuyorlarmış, bu bumerang gibi. Döner sahibini bulur. Kırıkkale’de sokak aralarında dolaşanlar aynen bize lanet okuyorlarmış. Bunlara 30 Mart’ta kadar durmaksızın gece gündüz demeden çalışmaya var mıyız? Sandıkları AK Parti ile patlatmaya var mıyız? Bunlara gereken hesabı 30 Mart akşamı vereceğiz. CHP ve MHP’nin genel başkanı da gereken dersi alacaklar” şeklinde konuştu.

“BELGELER AÇIKLIYORUM”

“CHP’nin genel müdürü akşam başka sabah başka. Doğru, dürüst konuşmak yoktur” diyen Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

“Yalan bunda ganidir. İşte bakın burada Milliyet Gazetesi 27 Aralık 2012 başbakanı dinleyen hangi derin devlet diyor. O derin devlet şimdi ortak hareket ettiğin devlet. Paralel yapı. Paralel devlet. AK Parti’ye oy vermeyin diyor. Ya MHP’ye ya CHP’ye şimdi geliyorum diğerine. Yine aynı zat. CHP’nin genel müdürü 27 Aralık 2012 burada ne diyor başbakanın dinlenmesi çok vahim olay. İyi ki anladım hayrola. Nasıl oldu bu. İşte buyurun.

Geliyorum bir üçüncüsüne 2 Nisan 2011 CHP’den, Gülen’e mesaj ‘cemaat saydamlaşsın’. Buyurun. Cemaat saydamlaşsın. Kim diyor. CHP genel müdürü. Bunlarda dürüstlük yok. Takiye var. Kasetlerle dolaşıyorlar. Ne biliyor musunuz. Kılıçdaroğlu’nun ismini ağzıma almayacaktım. Bu CHP’nin genel müdüründen genel başkan olmaz. Olsa olsa İstanbul Tahtakale’de kaset satıcısı olur. Tahtakale’de kaset satsın. Yılladır bu zat partinin genel başkanı değil mi. Bu MHP birinci dönem parlamentoya giremedi. Oyları hala ortada. Hala bu adamın peşinde niye koşuyorsunuz. Güven vermiyor. İftira ile siyaset olmaz. Dürüstlükle siyaset olur. Halk dürüst lider arıyor. Çarşıbaşı Kemal diyorlarsa boşa demiyorlar. Geçen yıl başka bu yıl başka.

Birde bunların İBB başkan adayı var. Yolsuzluk yaptığı için patiden ihraç ettiler. Yolsuzluk dosyasıyla fotoğraf çektirdi. Pensilvanya bir örgüt. Pensilvanya’daki zat ne deniyor. Şimdi bu zat CHP’yi destekliyor. İstanbul adayını destekliyor. Ne oldu duvara tosladılar. Oyları artmıyor. Umdukları çıkmadı. İstanbul bu isme hiç teveccüh etmedi. Miting yapıyor orada alkışlamayan vatandaşa kızıyor. Teneke gibi ne duruyorsun diyor. Bir siyasetçi bunu der mi. Bunlar vatandaşı mitingi meydanında kovuyor vatandaş bunları sandıkta kovacak. Vatandaşa yumruk atıyor vatandaşımız da bunlara sandıkta yumruğu vuracak.”

“MHP GÖLGEDE DURUMU İDARE ETMEYE ÇALIŞIYOR”

MHP’nin gölgede durumu idare etmeye çalıştığını söyleyen Başbakan Erdoğan, “CHP ve Pensilvanya’nın gölgesinde durumu idare etmeye çalışıyor. Etliye sütlüye dokunmadan işi geçiştirmeye çalışıyor. Arada MHP Gezicilere sahip çıkıyor. MHP dinlenmiş deniyor ama ses yok. MHP’nin 450 mensubu dinlenmiş tık yok. MHP niye susuyor. Bu kadar önemli konuda neden tavır koymuyor. Vatana ihanet meselesinde MHP neden hala Pensilvanya gölgesinde duruyor. Paralel savcılar Suriye’de Türkmenlere yardım götüren tırlara düşman gibi saldırıyor. MİT’e alçakça hain saldırı düzenliyorlar. Stratejik konuşmaları servis ediyorlar. MHP simdi konuşmayacaksın da ne zaman göstereceksin. Ama birlikte çuvalladılar. Hep birlikte foyaları düştü” dedi.

30 Mart’ta bunlara hesap sorma zamanı olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

“Bizde hukuk yolu ile bunlara hesap soracağız. Darbe girişimini onların burunlarından fitil fitil getireceğiz. Kimsenin yanına yaptığı kar kalmayacak. Kurban derileriyle nasıl yolsuzluk yaptıkları, hizmet adı altında makbuzsuz nasıl para kullandıklarını illegal işlerini ortalığa dökerek hesabını soracağız. İhanete kalkışan bedelini öder. Kardeşlerim sakın bunların dershanelerinde artık çocuklarınızı bırakmayın. Çekin alın. Bunların okullarına çocuklarınızı göndermeyin. Bize devlet okulları yeter. Cumartesi Pazar ücretsiz takviye dersleri vereceğiz. Ve biz öğretmenlerimize bedelini devlet olarak biz ödeyeceğiz. Bunların gazetelerini de okumayın. Gazetelerine de gereken dersi verin. Abonelik mabonelik neymiş görsünler. Bu milletin mahremine gereken dersi verme zamanıdır. Bu olay çok şey öğretti bize. 30 Mart’ta gereken dersi sandıkta alacaklar. Ülkenin huzuruna, güvenine, el uzatan gereken cevabını alır. Gizli görüşmeleri dinleyenler cevabını alır. Cumhurbaşkanı, başbakan, genelkurmay, bakanları dinleme hakkı yok. Bunları bile dinlediler. Bizde güvenli hat denilen olay vardı. Kriptolu telefonları bile dinlediler. Bu casusluktur. Ajanlıktır. Bunlar Türk milleti adına cevaptır. 26 gün kapı kapı dolaşalım. Bunlar ablaları da görsünler. Bizim ağabeylerimizi de görsünler. Bizim gençlerimizi de görsünler. Onun için diri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız hep birlikte Türkiye olacağız.”

"GEREKEN DERSİ SİZ VERECEKSİNİZ"

“CHP’nin genel müdürü SSK’ya genel müdürü olduğunda hastanelerde çektiğimiz sıkıntıları hatırlıyorsunuz” diyen Başbakan Erdoğan, “Hastaneden ilacı alamıyorduk. 36 milyar dolar ihracat yapıyorduk. 150 milyar dolar ihracat yapıyoruz. Biz MHP’den devraldığımızda hükümeti 100 liranın 72 lirası borçtu. Şimdi 35 lirası borç. Bu MHP’liler neyi konuşuyor. Anlamak mümkün değil. Çiftçiye Ziraat Bankası yüzde 59 faz veriyordu. Şimdi yüzde 5. Ey MHP Genel Başkanı sen bunları bilir misin hiç bunları okudun mu. Ekonomi ne. Tüm borçlardı ödeyen insanlara yolsuzluk nasıl söylenir. CHP, MHP dikili bir ağacınız var mı? Ne yaptınız ülkeye. Pensilvanya’ya CHP ve MHP’ye gereken dersi siz vereceksiniz” şeklinde konuştu.

M. MUTTALİP YALÇIN - VELİ YILMAZ

Erdoğan: \'Burunlarından Fitil Fitil Getireceğiz\'
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Erdoğan: 'Burunlarından Fitil Fitil Getireceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • cengiz6161: allah askina bin kaset var birinin montaj oldugunu ispat et,ne olur bir tane ispat.adamlar o zaman 1 saatte montaj yapiyor sen 3 aydir montajlayamadin.demekki montaj yok bunu kabul et artik bosuna bu ülkenin zamanini calmayin. 1 1 Yanıtla
  • GÜZELYURDUMUN: PARALEL DEVLET CEMAATMIŞ EMNİYET CEMAATMİŞ YARGI CEMAATMI HIRSIZ KİM ? 0 0 Yanıtla

Advertisement