Eski Başbakan Yardımcısı Babacan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Eski Başbakan Yardımcısı Babacan Açıklaması

Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "7 Haziran'da parti olarak sarı kart gördük, bu kırmızı kart da olabilir.

30.10.2015 18:17

Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan,  "7 Haziran'da parti olarak sarı kart gördük, bu kırmızı kart da olabilir. Biz hatayı seçmende değil, kendimizde aradık. Hatalarımızı ve yanlışlarımızı bulduk ve partimizin ilk yılındaki heyecanını yeniden yakalamaya çalışıyoruz" dedi.

Babacan, seçim çalışmaları kapsamında Haymana ilçesini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, AK Parti Haymana İlçe Başkanı Rüstem Kandemir ve ilçe teşkilatınca karşılanan Ali Babacan, Öğretmenevi önündeki aşure hayrı etkinliğine katılarak, vatandaşlara aşure dağıttı.

Babacan, daha sonra Haymana pazaryeri ve çarşısını da ziyaret ederek, esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.

Ziyaretlerinin ardından, ilçeye bağlı 76 mahallenin muhtarının katılımıyla düzenlenen bir toplantıya iştirak eden Ali Babacan, burada yaptığı konuşmada, dünyanın kritik bir süreçten geçtiğini ve bu süreçte Türkiye'nin de jeopolitik konumuyla büyük risk taşıdığını ifade etti.

Türkiye'nin etrafının terör örgütleriyle kuşatılmış durumda olduğunu ve böylesi bir durumda güçlü istikrarlı yönetimin önemine değinen Babacan, şunları söyledi:

"Etrafımız terör örgütleri ile kuşatılmış. 7 Haziran'dan sonra siyasi bir istikrarsızlık oldu. Son iki yılın dördüncü seçimini yaşadık. Bunu aşmak için güçlü bir hükümet lazım. 1970'li, 1990'lı yıllardaki koalisyonlara baktığımızda, koalisyon dönemlerinde Türkiye ya yerinde saydı ya da geriye gitti ancak rahmetli Adnan Menderes'e, rahmetli Turgut Özal'a ve AK Parti'nin son 13 yılına baktığımızda ülkemizin istikrarlı atılımlarını ve yatırımlarını gördük. 7 Haziran'da parti olarak sarı kart gördük, bu kırmızı kart da olabilir. Biz hatayı seçmende değil, kendimizde aradık. Hatalarımızı ve yanlışlarımızı bulduk ve partimizin ilk yılındaki heyecanını yeniden yakalamaya çalışıyoruz."

Babacan, terör siyaset ilişkisine de işaret ettiği konuşmasında, "Bir elde siyaset, bir elde silah olmaz. Bunu yapan partiyi hepiniz biliyorsunuz. Bizim terörle mücadelemiz halkımızın desteğiyle sürüyor. İnşallah seçimlerden sonra terörle mücadelemiz daha da istikrarlı bir şekilde sürdürülecek" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eski Başbakan Yardımcısı Babacan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement