Eski Ekonomi Bakanı Çağlayan, Romanlara Seslendi - Son Dakika
Yerel

Eski Ekonomi Bakanı Çağlayan, Romanlara Seslendi

Eski Ekonomi Bakanı Çağlayan, Romanlara Seslendi

Çağlayan, "Yeter ki bu ülkenin birlik beraberliğinden, devletin tekliğinden ve bölünmez" dedi.

24.03.2014 22:11  Güncelleme: 17:03

Eski Ekonomi Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan, "İster Kürt, Türk, Arap, Laz, Roman olsun, ister Alevi, Sünni olsun. Her kim olursa olsun, her ne olursa olsun. Yeter ki bu ülkenin birlik beraberliğinden, devletin tekliğinden ve bölünmez bütünlüğünden, bu şanlı şerefli ay yıldızlı bayrağımızın tekliğinden yana olsun, hepsinin başımızın üstünde yeri vardır" dedi.

Çağlayan, 30 Mart yerel seçim çalışmaları çerçevesinde bulunduğu Mersin'de, merkez Akdeniz ilçesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nda civarında ikamet eden Romanlara seslendi. Çağlayan, yaptığı konuşmada, 30 Mart yerel seçimlerin bütün vatandaşlara hayırlı olmasını dileyerek, Roman vatandaşlarla olan birlik beraberliği bozmak isteyenlere fırsat vermemelerini istedi.

Romanların Türkiye'de geçmiş dışlandığını ifade eden Çağlayan, "Geçmişte sizlerden ne asker, ne polis, ne memur ne kaymakam yapmadılar. Hastanelerde bile hizmet vermeyenlerle beraber bu şekilde yaşarken, ne zaman ki 2002'de AK Parti iktidara geldi, Recep Tayyip Erdoğan Başbakan oldu 'Romanlarında benim başımın üstünde yeri var' dedi. Biz sizlerle daha yoğun çalışmaya başladık. Bu 'Milli Şef' döneminde, CHP var ya CHP, faşist diktatörlük dönemlerinde, kafatasçılık dönemlerinde bunlar sizi göçebe sayarlardı. Size bu ülkede yaşam hakkı vermezlerdi. Sizleri vatandaş sınıfına bile almazlardı. Oysa siz bu ülkeye onlardan daha fazla vatandaşsınız. Sizin en büyük derdiniz konut meselesi. AK Parti olarak Zafer Çağlayan kardeşiniz olarak şunu söylemek istiyorum, Akdeniz Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesini aldığımız takdirde bu bizim boynumuzun borcu olsun. Bu problemi hep birlikte çözeceğiz. Biz sizlerden ricamız Akdeniz'de Sinan Cebe'ye, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde Mustafa Sever'e destek vermeniz."

Önceliklerinin Romanları her yerde görmek olduğunu ve her yerde temsil edilmelerini sağlamanın kendilerinin vazifesi olduğunu anlatan Çağlayan, "İster Kürt, Türk, Arap, Laz, Roman olsun, ister Alevi, Sünni olsun. Her kim olursa olsun, her ne olursa olsun. Yeter ki bu ülkenin birlik beraberliğinden, devletin tekliğinden ve bölünmez bütünlüğünden, bu şanlı şerefli ay yıldızlı bayrağımızın tekliğinden yana olsun, hepsinin başımızın üstünde yeri vardır" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Çağlayan, şöyle devam etti:

"Cumhuriyet Halk Partisi var ya... Hani bunun genel müdürü var, Kemal Kılıçdaroğlu var. O ne yapıyor biliyor musunuz? 12 yıl önce SSK'yı batırdı. SSK'yı dolandırdı. Sonra kalktı 'Rahşan affı'ndan faydalandı. Şimdi milletvekilliği yapıyor. Akşama kadar bir proje yok, bir eser yok, bir teahhüt yok. Eline almış gazete haberlerini, eline almış illegal haberleri kalkıyor yolsuzluktan hırsızlıktan bahsediyor. Ben de diyorum ki, hırsız mı görmek istiyorsun? Aynaya bak. Kendini görürsün kendini. Sen yolsuz mu görmek istiyorsun? Yolsuzluk mu görmek istiyorsun? Dön CHP belediyelerine bak. Yolsuzlukları görürsün orada. Kemal Kılıçdaroğlu ve onun gibi iftiracıları artık hukuka havale ettik. İki gün evvel onunla ilgili suç duyurusunda bulundum. Bütün hukuki süreçleri tamamen başlattım."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eski Ekonomi Bakanı Çağlayan, Romanlara Seslendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement