Ezidiler 'Ezi' Bayramını Kutladı - Son Dakika
Yerel

Ezidiler 'Ezi' Bayramını Kutladı

Ezidiler \'Ezi\' Bayramını Kutladı

Batman'da ikamet eden Ezidi İnançlı vatandaşlar, en büyük dini bayramları olan 'Ezi' Bayramını kutladılar.

22.12.2013 10:08

Ezidi İnancında en büyük dini bayram olan 'Ezi' Bayramı kutlandı. Batmanda ikamet eden Ezidiler, Ezi Bayramını kutladılar.

Türkiye'de sayıları her geçen gün azalan Ezidiler 3.büyük bayramları olan 'Ezi'yi kutladı. Beşiri İlçesine bağlı 14 köyde ikamet eden ve sayıları 300 civarında olan Ezidi vatandaşlar, dün itibariyle bayram coşkusu yaşamaya başladı.3 hafta boyunca 3'er gün oruç tutacak olan Ezidiler, Müslüman geleneklerine benzer bir bayram geleneği yaşıyorlar. Sabah erken saatlerde yemek hazırlayan Ezidiler, bayram coşkusunu başka köylerdeki Ezidileri ziyaret ederek yaşadı. Ezi bayramının kutlandığı köylerden biri olan Beşiri Oğuz Köyü sakinleri, diğer köylerde oturan Ezidileri ziyaret ederek birbirlerinin bayramlarını kutladılar.
Bayramlarını kutlayan Müslümanlara teşekkür eden Ezidi vatandaşlarımızdan Hezo Kartal "Bu coğrafyada yaşamın başlangıcı 'Ezi' bayramımızı kutluyoruz. Bir çok Müslüman komşumuz bizleri ziyaret ederek bayramımızı kutladı. Bu bizi fazlasıyla mutlu etti. Ancak Ezidilerin büyük bölümünün Avrupa'da olması nedeniyle burada buruk bayram yaşıyoruz."dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Ezidiler 'Ezi' Bayramını Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement