Fas'ta Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri Birliği Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Fas'ta Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri Birliği Toplantısı

Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri Birliği'ne (ESRUC) üye üniversitelerin temsilcileri, Fas'ın Kazablanka kentinde bir araya geldi.

02.10.2015 20:44

Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri Birliği'ne (ESRUC) üye üniversitelerin temsilcileri, Fas'ın Kazablanka kentinde bir araya geldi.

Kazablanka'da 2. Hasan Üniversitesi'nde gerçekleşen toplantıya, Türkiye'nin Fas Büyükelçisi Ethem Barkan Öz, Atatürk Üniversitesi Rektörü ve ESRUC Başkanı Prof. Dr. Hikmet Koçak ve birliğe üye farklı ülkelerden çok sayıda akademisyen katıldı.

ESRUC Başkanı Koçak ve 2. Hasan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Mansuri'nin yaptığı konuşma ile başlayan toplantıda, yüksek öğretimde uluslararası ilişkiler, Ar-Ge, enerji, uluslararası öğrenci hareketliliği, ortak proje ve bilimsel çalışmalar, dil öğretimi, nüfus, iklim ve iletişim konularının ele alındığı sunumlar gerçekleştirildi.

Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çin, Fransa, Hindistan, İtalya, Ürdün, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya, Malezya, Gürcistan, Moğolistan, Fas, Pakistan, Sırbistan, ABD ve Yemen'de bulunan üniversite temsilcilerinin katıldığı program iki gün boyunca devam edecek.

Programın ikinci gününde 1. Uluslararası Öğrenci Fuarı düzenlenecek. Öğrenciler ve üniversiteleri bir araya getirmeyi hedefleyen fuar kapsamında, katılımcı üniversiteler tanıtım çalışmaları yapacak.

Yarın kapanış bildirgesiyle tamamlanacak olan programın ardından Büyükelçi Öz, Rabat Büyükelçilik Rezidansı'nda Türk heyeti şerefine resepsiyon verecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fas'ta Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri Birliği Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement