Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te konakladığı otele yapılan saldırıyı gerçekleştirdikten sonra, kaçan askerlerin yakalanması için bölgeye Bornova 2. Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'ndan komando ekipleri sevk edildi.

18.07.2016 18:28

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te konakladığı otele yapılan saldırıyı gerçekleştirdikten sonra, kaçan askerlerin yakalanması için bölgeye Bornova 2. Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'ndan komando ekipleri sevk edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldırmalarının ardından, kaçan askerlerin yakalanması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Söz konusu askerlerin kaçtığı İçmeler Mahallesi Pamucak mevkisinde geniş kapsamlı operasyonlarına devam eden ekiplere, İzmir'den komando ekibiyle takviye yapıldı.

Polis ekiplerince karşılanan 3 minibüs ve 4 midibüs ile bir zırhlı askeri kobra aracı, polis eskortu eşliğinde Marmaris'e geldi.

Askeri konvoy, yoğun güvenlik önlemleri altında Marmaris- Datça karayolunu takip ederek, Marmaris Jandarma Komutanlığı'na giriş yaptı.

Askeri personelin karakola girişi sırasında, bazı vatandaşların da çevreden konvoyu izlediği gözlendi.

"Saldırıyla alakalı olarak 13 kişi yakalandı"

Muğla Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada ise FETÖ darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Muğla Emniyet Müdürlüğünde görevli 29 emniyet mensubu, Merkez İlçe Jandarma Komutanlığında görevli 4 asker ve Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan görevlerinden uzaklaştırıldığı belirtildi.

Soruşturma kapsamında, 3 hakim çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandığı 3 hakimin işlemlerinin devam ettiği belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Marmaris ilçemizde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele yapılan saldırı ile alakalı olarak, Hava Yarbay Yücel Ekizoğlu Dalaman'da, Deniz Tuğamiral Namık Alper, Astsubay Üst Çavuş Yakup Özcan ve Ekrem Benli Marmaris'te, Pilot Kıdemli Albay Cenk Bahadır Avcı ve Pilot Üst Teğmen Haydar Murat Özden Bodrum'da, Kurmay Albay Murat Dağlı, Kara Havacı Yarbay Davut Uçum, Hava Kurmay Albay Ali Aktürk, Ege Ordu Kurmay Albay Zeki Göçmen, Kara Yüzbaşı Mehmet Cantaz, Kara Astsubay Üstçavuş Aydın Özsıcak ve Ahmet Koçan İzmir de yakalandı."

Açıklamada, kaçanların yakalanmasına yönelik Marmaris ilçesinin dağlık arazisinde Bingöl, İzmir, Muğla Polis Özel Harekat kuvvetleri ile Bornova 2. Jandarma Komando Tugayı'ndan 3 bölük asker ve Muğla Asayiş Komando Bölüğü komandolarından oluşan geniş bir arama tarama ekibi ile operasyon başlatıldığı kaydedildi.

Operasyonda otel saldırısına katıldığı iddia edilen 2 kişinin yakalandığı vurgulanan açıklamada, diğer kaçakların da yakalanmasına yönelik çalışmalarır titizlikle devam ettiği bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement