Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetö\'nün Darbe Girişimine Tepkiler

ÇANAKKALE/YALOVA/ Çanakkale, Yalova ve Balıkesir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşların "demokrasi nöbeti" sürüyor.

04.08.2016 23:00

ÇANAKKALE/YALOVA/ Çanakkale, Yalova ve Balıkesir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşların "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Çanakkale'de İskele Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarını sallayıp, slogan atarak darbe girişimine tepki gösterdi.

Şehitler için saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı'nı okuyan vatandaşlara, Malatyalılar Derneği üyeleri pilav ve ayran, Devlet Su İşleri Müdürlüğü ekipleri de su ikram etti.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Çanakkale İl Müdürlüğü ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) tarafından meydana stant açılarak vatandaşlara broşür dağıtıldı.

Demokrasi nöbetine katılan 68 yaşındaki Kadir Helvacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin bir anlamda ülkeye yapılmış hainlik olduğunu söyledi.

Bunu şiddetle kınadıklarını ve meydanlara çıktıklarını ifade eden Helvacı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi parti genel başkanlarına yaptığı çağrıyı olumlu bulduklarını anlattı.

Bunun ülkede birlik ve beraberliğe vesile olacak büyük bir adım olduğunu dile getiren Helvacı, imkanı olması halinde İstanbul'daki mitinge katılacağını kaydetti.

Murat Yüksel ise Erdoğan'ın çağrısının toplumla büyük bir heyecanla karşılandığını belirterek, Türk gençliği olarak meydanlara ve ülkeye sahip çıkacaklarını bildirdi.

Yalova

Yalova 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Yalovalılar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto eden vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla darbe girişiminde bulunanlar aleyhinde slogan attı.

Meydan ve çevresindeki yeşil alanlarda nöbete devam eden vatandaşlar, daha sonra Kur'an-ı Kerim tilavetini dinleyerek, darbe girişiminde şehit olanlar için dua etti.

Öte yandan sivil toplum kuruluşları ve hayırsever esnaf tarafından, meydanda kurulan stantlardan demokrasi nöbetindekilere çay, su ve yiyecek ikram ediliyor.

Meydanda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, 7 Ağustos'ta Yenikapı'da düzenlenecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne katılarak birer konuşma yapmaları için davet göndermesini memnuniyetle karşıladı.

Demokrasi nöbetine katılan Cabir Sarı, 15 Temmuz'daki darbe girişimin olumsuzlukla sonuçlanmasından dolayı son derece mutlu olduklarını söyledi.

Bu girişimi halk olarak hep birlikte görüş ayrılığı olmaksızın püskürttüklerini dile getiren Sarı, "Sağcısı, solcusu her kesim birlikte bu işi başardık Cumhurbaşkanının tüm kesimi pazar günkü mitinge çağırması ülkemiz ve bizler için çok önemli bir şey. Herkes farklı görüşte olabilir ama bu topraklarda yaşıyorsak bu topraklara sahip çıkmamız lazım. Dış güçlerin etkisi var ama biz içimizdeki pislikleri temizlememiz lazım." diye konuştu.

Herkesin Cumhurbaşkanının davetine uyup İstanbul'daki mitinge gitmesi gerektiğini söyleyen Süreyya Derdiyok ise "Birlik olmamız lazım. 12 Eylül darbesini gören biriyim o zaman öğrenciydim. Cumhurbaşkanımızın bu çağrısını çok olumlu buluyorum. Cumhurbaşkanımızı yalnız bırakmayalım." dedi.

Muhlis Karayağız da Cumhurbaşkanının çağrısı, tüm parti başkanlarıyla beraber olmasını olumlu bulduğunu dile getirerek, "Çok güzel. Parti başkanlarıyla hep beraber olmaları ülkemiz bakımında çok iyi. Halkımızda bu şekilde birleşmiş olur. Zaten bu olaylar halkımızın birleştirmiştir. Cumhurbaşkanımızın bu konudaki görüşü çok güzel. Bunun böyle devam etmesini istiyorum." ifadesini kullandı.

Ayrıca Çiftlikköy Ziraat Odası'na üye çiftçilerce oluşturulan yaklaşık 150 traktörlük konvoy Çiftlikköy ilçesinden korna çalarak Yalova şehir merkezine hareket etti.

Balıkesir

Balıkesir'de akşam saatlerinde toplanan vatandaşlar saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşını okudu.

Büyükşehir belediyesinin meydana kurduğu tırda belediye bando takımı konser verdi.

Dev ekranlarda darbeyle ilgili çeşitli yayınların izlendiği meydanda geçenin ilerleyen saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın konutunun bulunduğu kışladaki Hz. Ali Camisinin imamı Balıkesirli Bekir Köse, dua okudu.

7 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasi parti başkanlarını mitinge davetini değerlendiren Cengiz Bilgiç, girişimin 21. gününü yaşadıklarını söyledi.

Çağrıyı çok olumlu bulduklarını ifade eden Bilgiç, "Başkomutanımız Erdoğan önderliğinde Türk milleti olarak inşallah bugün Türkiye'nin en kalabalık şehri olan İstanbul yeni kapıda bir miting düzenlenecek. Bütün dualarımız memleketin kurtulması adına çok güzel bir toplantı olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ında tüm siyasi partilere çağrısı da çok güzel bir harekettir. Onu destekliyoruz. Biz istiyoruz ki tüm siyasi parti liderlerinin buraya gelmesini cani yürekten diliyoruz, Türk milletimiz, vatanımız adına." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement