Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Kocaeli / Bartın / - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Kocaeli / Bartın /

Kocaeli ve Bartın'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların "demokrasi nöbeti" sürüyor.

11.08.2016 05:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli ve Bartın'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Kentin çeşitli noktalarından İzmit'teki Perşembe Pazarı Alanı'na ellerinde Türk bayraklarıyla gelen vatandaşlar, darbe girişimine karşı tepkilerini dile getirdi. Bazı vatandaşlar da dövizler taşıyarak darbe girişimini protesto etti.

Meydanda nöbete devam eden katılımcılar, Kuran-ı Kerim tilavetini dinleyerek darbe girişiminde şehit olanlar için dua etti.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, burada yaptığı konuşmada, nöbete katılarak demokrasi, ezan ve bayrağa sahip çıkan vatandaşlara teşekkür etti.

Demokrasiye kasteden, birlik ve beraberliği yok etmek isteyen hainlere karşı mücadelede şehit olanlara rahmet, gazilere de başsağlığı dileyen Güzeloğlu, "Onların ve sizlerin bu dik duruşuyla tank, top, tüfek ve silahın karşısında iman dolu göğüslerin dik durmasıyla Türk demokrasisi, devleti ve milleti bir büyük belayı defetti. Varlığımıza kasteden 40 yıldır bu hain plana hazırlananları 20 saatte Rabbimizin muradı, milletimizin iradesi ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğiyle defettik." şeklinde konuştu.

" Türkiye, devletiyle milletiyle bu kutlu yürüyüşüne 2023, 2053, 2071 hedeflerine emin adımlarla gidecektir." diyen Güzeloğlu, "Gelecek her gün bu devlete ve millete kutlu yarınları getirecektir. Çocuklarımız ve torunlarımız yarın Türkiye tarihinde hainleri bilerek ama kahramanlarını da unutmadan yaşayacaklar." ifadesini kullandı.

" Niğde'de Ömer Halisdemir adına park yapıyoruz"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da nöbetlerinin ölene kadar devam edeceğini söyledi.

"Su uyur düşman uyumaz" atasözünü katılımcılara hatırlatan Karaosmanoğlu, darbecilerin cevaplarını milletten aldığını kaydetti.

Karaosmanoğlu, Türkiye'nin kalkınmada, ilerlemede çağdaş medeniyetin önüne geçeceğini vurgulayarak, "Türk halkının bu direnişi kısa sürede toparlanıp Osmanlı tokadını zalimlerin yüzüne patlatması dünyada geri kalan, zulme uğrayan milletlere örnek oldu. Onun için beraber nöbet tuttuk. Bundan sonra da ülkemize sahip çıkmanın ne kadar önemli olduğunu evlatlarımıza anlatacağız." diye konuştu.

AA'nın "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı

Anadolu Ajansı (AA) tarafından hazırlanan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabından övgüyle bahseden Karaosmanoğlu, "Ben inanıyorum ki bu kardeşlerimiz bunun CD'lerini yapacak. Bizler de onun dağıtımını yapacağız. Bunun filmini yapacak. Ömer Halisdemir'i, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi unutmayacağız." şeklinde konuştu.

Karaosmanoğlu, şehit Ömer Halisdemir'in babasıyla görüştüğünü ifade ederek, şöyle konuştu:

"Babası 'Sizden bir şey istemiyorum, ben oğlumu Allah'a hediye ettim.' dedi. Biz biraz da ısrar edince dedi ki 'Köyüme güzel bir park yapın.' Köyü, Niğde'de küçük bir kasaba. Oranın belediye başkanını aradım bize 8 bin metrekare köy meydanında güzel bir alan temin etti. Şu anda ekiplerimiz orada Türkiye'nin en güzel parkını yapıyor. Ömer Halisdemir ismini vereceğimiz parkı Kocaeliler olarak yapıyoruz. Hedefimiz eylülün ilk haftası gibi bitireceğiz."

Bartın

Bartın'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Cumhuriyet Meydanı'nda ellerindeki Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, çalınan marşlar eşliğinde darbeyi protesto ederken, FETÖ aleyhinde slogan attı.

Vatandaşların demokrasi nöbetine Bartın Valisi Nusret Dirim, İl Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, İl Jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemur ve AK Parti İl Başkanı Hüseyin Manav da destek verdi.

Meydana kurulan büyük ekranda Cumhurbaşkanılığı Külliyesi'nde düzenlenen programı takip eden vatandaşlara pilav, makarna, ayran, su ve meyve suyu ikram edildi.

AA'nın "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı

Anadolu Ajansının (AA), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kronolojisi ve sonrasında yaşananları içeren "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Zonguldak'ta demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara dağıtıldı.

Darbe girişiminde yaşanan tüm gelişmelerin, AA muhabirlerinin anlık haberleri ve olay anındaki fotoğraflarıyla kronolojik sıraya göre derlendiği kitabın dağıtımı için kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde stant kuruldu. Standa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Türk halkının sokaklara çıkarak darbe girişimine direnmesi, muhalefet liderlerinin ve medyanın darbeye karşı ortak tavrı, tüm dünyadan siyasetçilerin darbe girişimine yönelik tepkileri ile Türkiye'ye destek açıklamaları, darbeye direnirken şehit düşenler ve yaralananlar, darbe girişimi sonrası gözaltılar, açığa almalar ve tutuklamalar ve ortaya çıkan rakamlar, AA'nın fotoğraf ve infografikleriyle tarihi bir belge niteliği taşıyan kitapta yer alıyor.

AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişimini şiddetle kınadığını söyledi.

Anadolu Ajansının hazırladığı "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabının 15 Temmuz darbe girişimin anlatan tarihe tanıklık eden bir kitap olduğunu ifade eden Karaduman, şöyle konuştu:

"Kitabın hazırlanmasında emeği geçen AA çalışanlarını kutluyorum. 15 Temmuz darbe girişimini anlatan çok güzel bir kitap. Bundan sonraki süreçte hem çocuklarımızın yanı sıra gelecekte insanlarımıza darbe gecesi yaşadığımız faciayı ve felaketi milletimizin bu girişime karşı direnişini bu kitap sayesinde aktaracağız. Darbe girişiminin yaşandığı geceden bugüne kadar Zonguldak'ta vatandaşlarımızla birlikte meydanı terk etmeyerek vatanımıza sahip çıktık."

Vatandaşlardan Harun Nas, darbe girişimi sırasında Zonguldak'ta çok fazla hareketin yaşanmadığını belirterek, "Darbe başarılı olsaydı ülkemiz geri gidecekti. Allah bizi bundan korudu. İnşallah böyle bir şey daha yaşamayız. AA'nın hazırladığı kitabı çok beğendim. Bu kitap sayesinde insanımız nelerin yaşandığına tanıklık edecek." diye konuştu.

Fransa'dan memleketi Zonguldak'a gelen Resül Altundaş ise 14 Temmuz'da Türkiye'ye geldiğini vurgulayarak, "Darbe girişiminin olduğu sırada ailece evimizde oturuyorduk. Öğrenir öğrenmez sokaklara indik. Anadolu Ajansının hazırladığı kitabı Fransa'ya getireceğim. Gelecek neslin bilinçlenmesi için kitabı getireceğim. Darbenin ne olduğunu bilmeyen gençlerimize bunu göstereceğim." şeklinde konuştu.

Fetö\'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Kocaeli / Bartın /
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Kocaeli / Bartın / - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement