Genel Kurul'da Soma ve Aslanoğlu Taziyeleri - Son Dakika
Güncel

Genel Kurul'da Soma ve Aslanoğlu Taziyeleri

TBMM Genel Kurul'da çok sayıda milletvekili söz alarak, hem Soma faciasında hayatını kaybeden işçiler için hem de hayatını kaybeden CHP'li Mevlüt Aslanoğlu için üzüntülerini dile getirdiler.

20.05.2014 18:22

TBMM Genel Kurul'da çok sayıda milletvekili söz alarak, hem Soma faciasında hayatını kaybeden işçiler için hem de hayatını kaybeden CHP'li Mevlüt Aslanoğlu için üzüntülerini dile getirdiler.

TBMM Genel Kurul'da, milletvekilleri Soma ve Aslanoğlu için üzüntülerini dile getirdiler. Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, konuşmak isteyen tam milletvekillerine söz verdi.

Genel Kurul'da üzüntülerini dile getiren vekiller şöyle dedi:

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural: "Öncelikle Soma'da meydana gelen tarihimizin en büyük faciası sonucunda şehit olan 301 madencimize Cenab-ı Hak'tan rahmetler diliyorum, ailelerine başsağlığı diliyorum. Allah bizi bu gibi kazalardan koruyacak tedbirleri alma konusunda idrak sahibi yapsın.Bu vesileyle Cumhuriyet Halk Partisi Grubuna Mevlüt Aslanoğlu'nun vefatı münasebetiyle başsağlığı diliyorum, kendisine Allah'tan rahmet diliyorum, sevenlerinebaşsağlığı diliyorum."

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay: "O yüce büyük kalbi dayanmayan Milletvekilimiz Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nu kaybettik. Cumhuriyet tarihimizin en büyük maden katliamında resmî kayıtlara göre 301 vatandaşımızı kaybetmenin derin üzüntüsü ve yası içindeyiz. Öncelikle yaraların sarılması, sonrasında da sorumlulardan hesap sorulması için her şeyi hukuk çerçevesinde yapacağımızın bilinmesini isterim."

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken: "13 Mayıs günü ülkemizi ve tüm dünyayı yasa boğan Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasını insanlık dramı olarak, acısı bitmeyecek bir katliam olarak değerlendirdiğimizi ifade etmek istiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Sayın Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nu yitirmenin acısını yüreğimizde paylaşıyoruz. İnsan sevgisiyle, halk sevgisiyle dolu Mevlüt Ağabey'e Allah'tan rahmet, ailesine, Cumhuriyet Halk Partisi Grubu başta olmak üzere bütün Meclisimize ve tüm halkımıza başsağlığı dileklerimizi iletmek istiyoruz."

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi: "Geçen hafta Soma'da meydana gelen maden faciasında 301 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bütün toplumu derinden yaralayan, yüreğimizi acı ile dolduran bu olay karşısında gerçekten günlerce toplum olarak büyük bir travma yaşadık. Bu travmanın, bu acının daha uzun süre devam edeceğini düşünüyorum çünkü 301 kardeşimiz orada insanlık dışı şartlarda, kontrollerin yapılmadığı, âdeta ölüme davetiye çıkarıldığı bir ortamda çalışıyordu. Yine geçen haftanın ikinci acılı olayı, 22 ve 23'üncü Dönem Malatya, 24'üncü Dönem İstanbul Milletvekili olan Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nun rahmete intikal etmesiydi. 2002 yılından bu yana beraber Parlamentoda görev yaptığımız Sayın Mevlüt Aslanoğlu çok değerli bir arkadaşımızdı. . Allah rahmet etsin diyorum."

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş: "Geçtiğimiz hafta Soma'da meydana gelen maden kazası faciasında şehit olan 301 işçimize Allah'tan rahmet diliyoruz, ailelerine sabırlar diliyoruz, Türk milletinin başı sağ olsun, diyoruz.Malatya milletvekilliği, daha sonra İstanbul milletvekilliği yapan, milletvekilliğinden önce de dostluğumuz bulunan rahmetli Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nu kaybetmenin üzüntüsünü de yaşadık. Mevlüt Bey Türkiye Büyük Millet Meclisinin en renkli simalarından biriydi. Hakaret etmeden hakkını arayan ender milletvekillerinden, ender siyasetçilerinden biriydi. Belki de tek örneğidir diyebiliriz. Hem Cumhuriyet Halk Partisinin başı sağ olsun hem de hepimizin başı sağ olsun diyorum, ailesine sabırlar diliyorum."

AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, "Cuma gecesi kalp krizi sonucu hayatını kaybeden, Malatya ve Türkiye sevdalısı, gönül insanı, siyaseti uzlaşmacı yapısıyla, hizmet anlayışıyla yapan milletvekilimiz Mevlüt Aslanoğlu ağabeyime Allah'tan rahmet diliyorum, mekânı cennet olsun diyorum, başta Malatyalı hemşehrilerim olmak üzere tüm milletimizin başı sağ olsun diyorum, Mevlüt Ağabey, seni çok özleyeceğiz diyorum."

CHP Mersin milletvekili Aytuğ Atıcı: "Soma'da yaşananları bir iş kazası olarak değerlendirmek oradaki cinayetlere ortak olmaktır."

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan: "Ben de Soma'da hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve değerli büyüğümüz Sayın Ferit Mevlüt Aslanoğlu'na Allah'tan rahmet diliyorum."

Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı: "Soma'da hayatını kaybeden 301 madencimizi rahmetle anıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nu kaybettik. Ailesine, sevenlerine, hepimize ve özellikle Cumhuriyet Halk Partisi ailesine başı sağ olsun diyorum."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Genel Kurul'da Soma ve Aslanoğlu Taziyeleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement