Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Açıklaması

"Beyaz etteki güven artışı, ihracatı da artırıyor"

28.10.2014 16:42

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, yaptıkları çalışmalarla beyaz etteki güven artışının ihracatı da artırdığını belirtti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Başkanı İbrahim Yetkin ve beraberindeki heyeti makamında kabul eden Eker, tarım sektörünün gösterdiği başarıda derneğin büyük emeği olduğunu kaydetti.

Bakanlığın yaptığı çalışmaların kamuoyuna doğru anlatılmasında sektör temsilcilerine sorumluluk düştüğünü bildiren Eker, paydaşlarıyla her zaman diyaloğa açık olduklarını ifade etti.

Eker, başta süt, tavuk olmak üzere birçok ürünle ilgili yanlış bilgi verilerek vatandaşın sağlıklı beslenmesinin önüne geçildiğini aktararak, yaptıkları çalışmalarla öncelikle güvenin sonra da ihracatın arttığını belirtti.

Eker, tavuk üretimini 775 bin tondan alarak 1 milyon 900 bin tonlara çıkardıklarının altını çizerek, şunları kaydetti:

"Aldığımız hijyen tedbirleriyle üretim de ihracatta arttı. Bizden ürün alan ülke sertifikamızı kabul ederken en baştan itibaren damızlık yumurta aşamasından, civciv, beslenme, kesim, temizleme ve paketlenme aşamasına kadar tüm endüstri hattını yerinde gelip görüyor. Bu şekilde sistem kurulduğu için birçok ülkeye beyaz et, tavuk ürünleri ve süt ihracatı yapıyoruz."

"Komite tüketicinin lehinde olacak"

Eker, tarımda üretici fiyatlarıyla tüketici fiyatları arasında oluşan farkın önemli bir sorun olduğuna işaret ederek, aradaki zinciri kısaltmak için çalışma yaptıklarını anlattı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı başkanlığında Hazine Müsteşarlığı, Maliye, Kalkınma, Ekonomi, Gümrük ve Ticaret bakanlıkları ile Merkez Bankasından yetkililerin bulunacağı gıda komitesi kurma kararının alındığını hatırlan Eker, düzenli aralıklarla toplanacak komitenin tüketici lehine tedbirler alacağını bildirdi.

Bakan Eker, üreticilerin ürünlerini kısa yoldan pazara ulaştırmalarını hedeflediklerini kaydederek, üreticinin geliri ve refahı arttığı sürece üretim faaliyetlerinin devam edeceğini belirtti.

"Taleplerimize duyarlı davranılıyor"

TZD Başkanı İbrahim Yetkin de Bakan Eker'in taleplerine karşı her zaman duyarlı davrandığını ifade etti.

Üyelerinin bayilik açması konusunda taleplerini de aktaran Yetkin, ziraat teknikeri ve teknisyenlerinin sigorta eksperi olarak yeterince görev alamadığını belirterek bu konuda destek istedi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement