Girişimcilik Eğitimine Katılanlara Sertifikaları Verildi - Son Dakika
Güncel

Girişimcilik Eğitimine Katılanlara Sertifikaları Verildi

Trabzon'da Akçaabat Belediyesi ile KOSGEB işbirliğinde düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimine katılanlara düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

04.06.2016 12:11

Trabzon'da Akçaabat Belediyesi ile KOSGEB işbirliğinde düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimine katılanlara düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Akçaabat Belediyesi konferans salonunda düzenlenen törene, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, KOSGEB Trabzon Müdürü Mehmet Turhal, kursiyerler ve diğer ilgililer katıldı.

Türkmen, burada yaptığı konuşmada, bilgi ve becerinin önemli olduğunu vurgulayarak, "Her şey para değil. Birçok girişimci parayla değil, sıfırdan çalışma hayatına başlamıştır. Önemli olan çalışkan olmak." dedi.

Turhal ise "Güzel iş fikirlerinizi bekliyoruz. Kendi hayalleriniz olsun. Devlet destekleri sizi hızlandırır ama tüm programınızı bu destekler üzerine yapılandırmayın." diye konuştu.

Hacısalihoğlu da girişimciliği önemsediklerini dile getirerek, verilen eğitimin aslında bir girişimcilik kültürü aşılamayı amaçladığını kaydetti.

İş kurma oranının daha fazla olmasını da arzu ettiklerini anlatan Hacısalihoğlu, "TTSO olarak son 5 yılda 3 binin üzerinde kişiye girişimcilik eğitimi verdik. Eğitim verdiklerimizin ne kadarının iş kurabildiği konusunda bir araştırma yaptık. Buna göre oran yüzde 4 çıktı. Arzumuz daha fazla olmasıydı ama en azından 100 kişiden 4 kişinin iş sahibi olduğunu biliyoruz. Bu kişiler kendi hayatlarını kurtardıkları gibi istihdamla başkalarının da hayatına katkıda bulunacaklar. Bu bir başlangıç." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından girişimcilik eğitimini başarıyla bitiren 29 kursiyere sertifikaları verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Girişimcilik Eğitimine Katılanlara Sertifikaları Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement