Gül: "Hizmet için huzur, istikrar, barış gerekir" - - Son Dakika
Güncel

Gül: "Hizmet için huzur, istikrar, barış gerekir" -

Gül: "Hizmet için huzur, istikrar, barış gerekir" -

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Ülkemizde istikrarı koruduğumuz, lüzumsuz dedikodular, kavgalar içine girmediğimiz süre içerisinde, bu 10 yılda ne kadar büyük hizmetler yapıldıysa bunlara yenilerinin de ekleneceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

12.02.2014 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Ülkemizde istikrarı koruduğumuz, lüzumsuz dedikodular, kavgalar içine girmediğimiz süre içerisinde, bu 10 yılda ne kadar büyük hizmetler yapıldıysa bunlara yenilerinin de ekleneceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Gül, Batıkent- Sincan metro hattının açılışı dolayısıyla Harikalar Diyarı Nejat Uygur Amfi Tiyatrosu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, metro açılışını TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ve bakanlar ile hep beraber açmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

Tören alanına Batıkent'ten metro ile geldiklerini belirten Gül, "Bundan sonra sizler de bu metroyu hergün sabah akşam kullanacaksınız ve yollarda geçen zamanlarınıza, acıdığınız zamanlarınıza artık bundan sonra acımayacaksınız ve o sıkıntıları yaşamayacaksınız" dedi.

Gül, tüm Ankaralıların, özellikle Sincan ve çevresindeki vatandaşların hayatını kolaylaştıran metronun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese, Başbakan Erdoğan'a, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan, eski bakanlardan Binali Yıldırım ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e teşekkür etti. Gül, şunları söyledi:

"Şu bir gerçek ki bu metroları yapmakta geciken bir ülkeyiz. Aslında bu metrolar 200 sene önce dünyanın büyük şehirlerinde yapılmaya başlandı. O yıllarda İstanbul'da biz de başlamıştık. Galata- Karaköy, orası, dünyanın ilk metrolarından birisidir, Osmanlı zamanında başladığımız. Ama sonra ara verdik. Bugünlere kadar geldi. Şimdi çok şükür, özellikle son 10 yıl içerisinde, İstanbul'da ve Ankara'da çok hızlı bir şekilde metro hizmetleri gelişiyor. New York'u, Londra'yı, Paris'i, Moskova'yı bilenler bilir. Yerin üstündeki kadar yerin de altında yollar vardır. Yerin üstünde gördüğümüz, caddelerde, sokaklarda gördüğümüz insanlar kadar insanlar da yerin altında seyahat etmektedir. İşte, Türkiye'de Ankara'yı, İstanbul'u bu hale getirmek için uğraşılıyor. Onun için bu hizmetler, gerçekten değerli ve çok büyük hizmetler. Bir ülkeyi gelişmiş yapan, bir ülkeyi büyük yapan, bir ülkeyi güçlü yapan ve o ülkenin yöneticilerini vatandaşlarının karşısında da mutlu yapan bu hizmetleri devreye sokabilmektir. İşte Türkiye, bunları çok şükür ki gerçekleştirmeye başladı."

-"Bunların yapılabilmesi için memlekette önce huzur, istikrar, barış gerekir"

Tüm ülkenin gurur duyduğu Marmaray projesinin iki ay önce hayata geçtiğini anımsatan Gül, metrolara ilişkin projelerin de gerçekleştirildiğini ifade etti. Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütün bunların yapılabilmesi için bir memlekette önce huzur, istikrar gerekir, barış gerekir. Yoksa enerjimizi lüzumsuz dedikodulara harcarız ama halka hizmet edebilmek için enerjilerimizi sinerji haline dönüştürebilmemiz için istikrar ve huzur herşeyin başıdır. Şüphesiz ki demokrasilerde çoğulculuk vardır. Şüphesiz ki demokrasilerde farklı fikirler vardır ama bunların hepsinin medeni bir şekilde yarışması da yine demokrasinin bir şartıdır. Ülkemizde istikrarı koruduğumuz, lüzumsuz dedikodular, kavgalar içine girmediğimiz süre içerisinde, bu 10 yılda ne kadar büyük hizmetler yapıldıysa bunlara yenilerinin de ekleneceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Sözlerimi bitirirken Marmaray'da açılışı yaparken, orada 'Böyle büyük hizmetler yapılınca hiç değilse bir süre herkesin, halkın rahat bir şekilde bundan faydalanması için belki bir süre ücretsiz olabilir' demiştim. Şimdi de Sayın Başbakan'a, değerli Bakan'a, Belediye Başkanı'na, sizlere doğrusu sesleniyorum. Herhalde Ankaralılar içerisinde Sincan için de böyle bir şey düşünürsünüz. 'Belki 1 hafta düşünebilirsiniz' diye düşünüyorum ama yine karar sizin olacaktır. Bu değerli projeye emeği geçen herkesi tekrar tebrik ediyorum. Başkentimize hayırlı uğurlu olsun."

-1 hafta ücretsiz

Ankara'nın sadece resmi dairelerin bulunduğu bir başkent olmadığını, Ankara'nın aynı zamanda çok sayıda üniversitesi, sanayisi, hizmet sektörü ile büyüyen ve nüfusu 5 milyonu geçen bir şehir olduğunu anlatan Gül, Ankara'nın nüfusunun büyük bölümünün artık Ankara'nın çevre ilçelerinde olduğunu belirtti. Gül, "Bütün bu nüfusun rahat bir şekide hareket edebilmesi, seyahat edebilmesi, sabah işine, akşam evine rahat bir şekilde gelebilmesi için bu metrolar sizin hizmetinizdedir" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün konuşmasını bitirmesine kısa süre kala Başbakan Erdoğan program sunucusunu yanına çağırdı. Kürsüden ayrılmak üzereyken yanına gelen sunucu Gül'e, Erdoğan'ın sözlerini iletti. Gül de, "Bir istekte bulunmuştum, karşılığını da aldım şimdi. Sayın Başbakanımız, 'Bir hafta için herkes ücretsiz seyahat etsin' demişsiniz. Tebrik ederim, sağolun' diyerek vatandaşlara müjdeyi verdi.

-Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de belediye imkanlarıyla metroyu bitirme güçlerinin olmaması üzerine, konuyu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ilettiklerini belirterek, Başbakan Erdoğan'ın da talimatıyla Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının harekete geçtiğini ve yarım kalan projeyi devraldığını anlattı.

Sincan-Batıkent metrosunun, halkın hizmetine sunulduğunu, Çayyolu metrosunun önümüzdeki ay açılacağını belirten Gökçek, bu yıl sonunda da Keçiören metrosunun açılışını yapacaklarını bildirdi.

Gökçek, konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete destekleri için teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Gül, Çiçek, Erdoğan ve İspanya Başbakanı Rajoy ile diğer protokol üyeleri sahnede kurdele keserek metro açılışını gerçekleştirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gül: 'Hizmet için huzur, istikrar, barış gerekir' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement