Gürcistan'da Eğitime Destek Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Gürcistan'da Eğitime Destek Devam Ediyor

Gürcistan\'da Eğitime Destek Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Tiflis 152.Kamu Okulu’na tadilat ve donanım desteğinde bulunuldu.

20.01.2015 15:41

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Tiflis 152.Kamu Okulu'na tadilat ve donanım desteğinde bulunuldu.

TİKA, Gürcistan'da eğitim alanında faaliyetlerine devam ediyor. Bu çerçevede TİKA tarafından Tiflis 152.Kamu Okulu'na tadilat ve donanım desteğinde bulunuldu. 2014 yılında TİKA tarafından tiyatro salonu tadilatı ve tefrişatı yaptırılan Tiflis 152.Kamu Okulu'nda 10. 11. ve 12. sınıflarında 2014-2015 eğitim öğretim yılında Türkçe'nin seçmeli ders olarak okutulmasına karar verilmiş ve 152.Kamu Okulunda Türkoloji Sınıfı için tahsis edilen dershanenin tadilatı ve tefrişatı hususunda TİKA'dan yardım talep edilmişti.

Türkçe'nin daha yaygın hale getirilmesi amacıyla söz konusu talep, TİKA tarafından uygun bulunmuş olup dershanenin tadilattan geçirilmesini müteakip Türkçe derslerde öğrencilerin kullanacağı eğitim mobilyası ile gerekli teknik ekipman TİKA tarafından temin edildi.

Proje kapsamında okulun üçüncü katında bulunan, 95 metrekare alana sahip olan dershanede tavan

düşeme ve duvarlar yenilenmiş, kapılar ve pencereler değiştirilmiş, elektrik tesisatı yeniden yapıldı. Derslerin sağlıklı yürütülmesi için dershane için 40 adet tekli sıra, öğretmen masası ve dolabı, yazı tahtası, bilgisayar, çağa uygun sinevizyon perde, çanak anten temin edildi.

152. Kamu Okulunda Türkçe Sınıfı'nın Tadilatı ve Donanım Desteği Projesi ile eğitim alanında daha bir güzel işbirliği gerçekleştirilmiş olup Tiflis'in en büyük okullarından olan ve 800 öğrenciye eğitim veren 152.Kamu Okulunda Türkçe'nin daha çok tercih edilecek hale gelmesine yardımcı olundu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gürcistan'da Eğitime Destek Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement