Hatay'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Hatay'dan Kısa Kısa

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (HATSU), il genelinde su sıkıntısının yaşanmaması için içme suyu kuyuları açmaya devam ettiği bildirildi.

08.06.2015 16:04

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (HATSU), il genelinde su sıkıntısının yaşanmaması için içme  suyu kuyuları açmaya devam ettiği bildirildi.

HATSU'dan yapılan yazılı açıklamada, susuzlukla mücadele kapsamında vatandaşların daha rahat etmesi amacıyla Kumlu ilçe merkezinde yaklaşık 236 metrelik sondaj çalışması yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada, açılan sondaj kuyularıyla birlikte içme suyunun sorunsuz bir şekilde çıkarılacağı ve ilçeye dağıtılarak su sıkıntısına karşın büyük önlemlerin alınmış olacağı belirtildi.

İskenderun'a köprülü kavşak yapımı

Büyükşehir Belediyesi'nin İskenderun trafiğini rahatlatmak amacıyla İskenderun Adliye Kavşağı'nda "Köprülü Kavşak" projesini hayata geçireceği bildirildi.

Belediye Basın Yayın Şube Müdürülüğü'nden yapılan açıklamada, İskenderun'da trafik akımı için yetersiz, yaya ulaşımı için güvenli olmayan, trafik kazalarının sıkça yaşandığı İskenderun Adliye Kavşağı'nda yapılacak köprülü kavşağın trafiğe rahat bir nefes aldıracağı belirtildi.

İskenderunluların trafik sorunlarını büyük oranda çözecek projenin alternatif

değerlendirme sürecinin tamamlandığı ve 3 ay içinde uygulamaya geçileceği ifade edildi.

İskenderun sahiline "Akıllı Geri Dönüşüm" ünitesi

İskenderun Belediyesi tarafından sahil kordonuna sahipsiz hayvanların açlık sorununa çözüm getirecek 'Akıllı Geri Dönüşüm' üniteleri yerleştirildi.

İskenderun Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Fevzi Özkan, yaptığı açıklamada, 'Pugedon' olarak adlandırılan ünitelerin özellikle çocuklar tarafından ilgiyle karşılandığını belirti.

Hedeflerinin çocuklarda çevre bilincini geliştirmek olduğunu ifade eden Özkan, şunları söyledi:

"Özellikle sahil bulvarı üzerinde parklarda bulunan pugedonlara çocuklar ellerindeki atık şişeleri atarak sokak hayvanlarının beslenmelerine yardımcı olacak. Meyve suyu atıkları, pet şişe, cam şişe, alüminyum kutular ve pillerin atılması ile çalışan pugedon, karşılığında boş kovalara su ve hayvan maması verecek. Bu çalışma sokaktaki sahipsiz hayvanların açlık sorununu çözme adına da önemli bir adımıdır. Sistem sayesinde hem sokak hayvanları doyacak hem de kutuya atılan pet şişeler geri dönüşüme kazandırılacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hatay'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement