Işid'in Saldırıları - Son Dakika
Güncel

Işid'in Saldırıları

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Hüseyin : "IŞİD insan haklarının antitezidir.

16.10.2014 15:21

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeid Raad el Hüseyin, IŞİD terör örgütünün insan haklarının antitezi olduğunu söyledi.

Hüseyin, BM Cenevre Ofisi'nde yaptığı basın toplantısında, Ebola salgını ile IŞİD arasında benzerlik bulunduğuna işaret ederek, bunları "ikiz veba" olarak niteledi.

İki konunun da ihmal edildiğini ve yanlış değerlendirildiğini ifade eden Hüseyin, "IŞİD insan haklarının antitezidir. Öldürür, işkence yapar, tecavüz eder ve adalet anlayışı cinayet işlemektir" ifadelerini kullandı.

IŞİD'in saldırılarında kadın, çocuk, yaşlı ayrımı yapmadığını belirten Hüseyin, saldırılar nedeniyle hiçbir dinin ve etnik kimliğin güvende olmadığını kaydetti.

Hüseyin, Irak yönetimine de çağrıda bulunarak ülkedeki insan hakları suçları bakımından uygulanabilecek, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin yargılama yetkisini kabul etmesini istedi.

-Tibet-

BM Yüksek Komiseri Hüseyin, Çin'in Tibet bölgesindeki durumu yerinde görmek için bu bölgeyi ziyaret edebileceğini de bildirdi.

Bu konuyu Çin yetkilileri ile görüştüklerini ifade eden Hüseyin, Çin'in bu ziyareti BM İnsan Hakları Konseyi'ndeki evrensel periyodik incelemesi sırasında kabul ettiğini anımsattı.

-Mali sıkıntılar-

Hüseyin, Komiserliğin mali sıkıntılarına da değinerek, bu durumun işlerini yapmalarını ve yeni görevler üstlenmelerini zorlaştırdığını kaydetti.

Bu yıl için en az 25 milyon dolara daha ihtiyaçları olduğunu dile getiren Hüseyin, uluslararası politikalarında yüksek sesle ve gururla insan haklarını savunan ve çok büyük ekonomileri olan ülkelerin mali olarak Komiserliğin bütçesine çok küçük katkılar yaptıklarını bildirdi.

Geçen yıl 121 milyon dolar olan Komiserlik bütçesine Türkiye 156 bin dolar, bu yıl ise bugüne kadar 146 bin dolar katkı sağladı. - Ankara

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement