İslam Alimlerinden IŞİD Lideri Bağdadi'ye Mesaj - Son Dakika
Güncel

İslam Alimlerinden IŞİD Lideri Bağdadi'ye Mesaj

126 İslam aliminin imzasıyla IŞİD lideri Bağdadi'ye hitaben yayınlanan bildiride, İslam ümmetinin ittifakı olmadan hilafet ilan etmenin caiz olmadığı ifade edildi.

26.09.2014 04:04  Güncelleme: 13:15

Farklı ülkelerden 126 İslam alimi, terör örgütü IŞİD'in lideri Ebu Bekir el-Bağdadi'ye hitaben yayınladıkları bildiride, "İslam ümmetinin ittifakı olmadan hilafet ilan etmek caiz değildir" ifadesini kullandı.

Bildiriye imza atanlardan Ürdünlü vaiz Ali el-Halebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bildirinin, Müslümanlar arasında olması gereken en temel hakları kapsadığını, öğüt amacıyla ve Allah'ın IŞİD militanlarını veya onlardan birini hidayete erdirmesi umuduyla yazıldığını belirtti.

24 ÜLKEDEN 126 ALİMİN İMZASI VAR

Suudi Arabistan, Ürdün, Filistin, Mısır, Tunus, Irak, Sudan, Yemen, Türkiye, İngiltere, Fransa, ABD, İsveç, Bosna Hersek, İtalya, Belçika, Bulgaristan, Arjantin, Kanada, Hindistan, Çin, Malezya, Endonezya ve Nijerya'dan 126 İslam aliminin imzasını taşıyan bildiride, şunlar kaydedildi:

"CAİZ DEĞİL"

"İslam'da suçsuz insanı öldürmek, elçileri ve dolayısıyla gazetecileri öldürmek, küfrünü açıkça ortaya koymayanları kafir saymak, Hristiyanlara veya Ehl-i Kitaba kötü davranmak ve ittifakla kaldırılan köleliği uygulamak, insanları Müslüman olmaya zorlamak, kadınların ve çocukların haklarını ellerinden almak, İslam'da ölülerin cesetlerine zarar vermek (herhangi bir uzvunu kesmek vesaire), işkence yapmak, kötü işleri Allah'a isnat etmek, peygamberlerin ve sahabelerin mezarlarını yıkmak, caiz olmadığı gibi İslam ümmetinin ittifakı olmadan hilafet ilan etmek de caiz değildir."

İslam Alimlerinden IŞİD Lideri Bağdadi\'ye Mesaj
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İslam Alimlerinden IŞİD Lideri Bağdadi'ye Mesaj - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (31)

  • asi: bütün kötülüklerin anasi dindir. . . . . . din morfindir insan beynini uyursurmak icin bir aractir. . . . 4 39 Yanıtla
    Havin: seni tespit ettim , sen yahudisin. 0 0
  • ali: allah türkiyeyide isitide yok ettsin insallah 12 24 Yanıtla
    m ali: TÜRKİYE NİN YOK OLMASINI İSTEYEN CAHİL. SENİN YAZDIGIN YAZI TÜRKCE ALTIN DA YASADIGIN BAYRAK TÜRK BAYRAGI SİZ VE SİZİN GİBİ CAHİLLER MESUT BARZANİ NİN YAPTIKLARI İLE ÖVÜNEN. . GURUR DUYAN ÖBÜR TARAFTAN MESUT BARZANİ NİN İSRAİL İN UŞAGI OLDUGUNU BİLMEYECEK KADAR CAHİL VE OKUMAMIŞ İNSANLARSINIZ. AKLINIZI BASINIZA ALIN MEMLEKETİN KIYMETİNİ BİLİN. YOKSA SONUNUZ IRAKTAN BETER OLUR. ZİRA O KUZEY IRAK BARZANİ YE KALMIYACAK. ÇÜNKÜ İSRAİLİN TOPRAGINDA BEKÇİLİK YAPIYOR ŞU AN 0 0 M ALİ: bir de adını ALİ koymuşlar. İSMİNDEN SÖYLEMİN UYUŞMUYOR 0 0 mustafa kemal: VATAN HAİNİSİNİZ HEPİNİZ SENDE BU BEĞENİ YAPANLARDA OTURUN DA TÜRKLÜĞÜNÜZÜ MÜSLÜMANLIĞINIZI Bİ GÖZDEN GEÇİRİN HAİN ŞEREFSİZLER 0 0 EBU ZINDIK İBNÜL HIRZANİ ADOLF HİTLER: bana kalırsa sen yok olursan daha bi iyi olucak gibime geliyo . . ne dersin ? hayırlı yolculuk ! :) 0 0
  • adem gücüyeter: TÜRKİYE İŞİD DESTEKLİYOR GERÇEK BU 10 13 Yanıtla
    murat: abd ve batılı ülkeler pkk yı desteklemiyormu, gerçek bu degilmi 0 0
  • yok: tum dunyada muslumanlara ne zulumlar yapildi , yapiliyor neden o zaman birlesip halife secmedinizde simdiki halifeye dil uzatiyonuz simdiki halife zalimde olsa iyide olsa kotude olsa peygamber s. a. s hilafeye beyyet etmeyi her bir muslumanin borcu oldugunu emretmis . Her bir insan hesaba cekilecek hilafeyi de elbet islediyi gunahlardanda iyiliktende Allah hesaba cekecek. Bize dusen beyet etmek desteklemek 0 23 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement