Ahmet Reyiz'in Şirketine Şok! İsrail, İşçilerin Ülkeye Girişini Durdurdu - Son Dakika
Ekonomi

Ahmet Reyiz'in Şirketine Şok! İsrail, İşçilerin Ülkeye Girişini Durdurdu

Ahmet Reyiz\'in Şirketine Şok! İsrail, İşçilerin Ülkeye Girişini Durdurdu

İsrail'de projeleri devam eden tek Türk şirketine İsrail hükümeti önce işçilerin sınır dışı edileceği yazısı gönderdi, ardından da ülkeye yeni işçi girişini durdurdu.

09.10.2015 14:26  Güncelleme: 15:48

Bir dönem Bahçeli'nin karşısına rakip olan Ahmet Reyiz Yılmaz'ın sahibi olduğu, İsrail'de 20 yıldır faaliyet gösteren tek Türk şirketi Yılmazlar Holding bünyesinde çalışan yaklaşık 1200 işçinin vizeleri uzatılmadı. İsrail İçişleri Bakanlığı, işçilerin sınır dışı edilmesi için şirkete yazı gönderdi, ardından da ülkeye yeni işçi girişini durdurdu.

İŞÇİ GİRİŞİNİ DURDURDU

İsrail'de 22 yıldır faaliyet gösteren tek Türk şirketi olan Yılmazlar Holding bünyesinde faaliyet gösteren inşaat şirketine İsrail zorluk üstüne zorluk çıkartmaya devam ediyor. Ülkeyi terk etmeleri konusunda şirkete yazı yollayan İsrail, şimdi de işçi girişini durdurdu.

PROJELER SIKINTIYA DÜŞTÜ

İsrail'de vizeleri alınmak üzere İçişleri Bakanlığı ve İsrail Ankara Büyükelçiliği'ne verilen yeni işçi pasaportları İsrail İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanmayınca şirket, elindeki projeleri yapma konusunda sıkıntıya düştü. Mevcut projeleri bitirmelerinin 1,5 yılı bulacağını belirten şirket sahibi ve siyasetçi Ahmet Reyiz Yılmaz, "İsrail'in bizi hedef almasını anlamıyoruz. İsrail hükümeti bu tutumla nereye varmak istiyor anlamıyorum. Akıl var, mantık var. Dünyanın neresinde bir şirket bin 200 çalışanını aynı anda işten çıkartabilir? Son derece mantıksız olan bu yaklaşımın İsrail hükümeti tarafından ısrarla devam ettirilmesini anlamıyoruz. İsrail hükümeti konuya acil müdahale etmelidir. Bunun için Türk hükümeti de İsrail tarafına gerekli uyarıları yapacaktır, diye düşünüyorum." dedi.

"İSRAİL VATANDAŞLARI BU ÜLKEDE VİZESİZ GEZİYOR"

Yılmaz, "Bir taraftan İsrail vatandaşları Türkiye'de vizesiz gezecek, diğer taraftan 20 yıldan fazla süredir İsrail'de faaliyet gösteren sektörün en büyüklerinden olan bir Türk şirketine 'yarın sabah kalkın ve çalışanlarınızı sınır dışı edin' diyeceksiniz. Bunun kabul edilmesi mümkün değildir. Bizim İsrail hükümeti ve İsrail Başbakanı Netanyahu'dan ricamız bir an evvel bu meselenin hükümet kararı ile düzeltilmesidir. Aksi durumda bu konu iki ülke arasında yeni bir krize dönüşebilir." diye konuştu

"BU MESELE ÇÖZÜLMEZSE ÇOK BÜYÜR"

Bu konunun "Alın işçilerinizi gidin" demekle çözülecek bir mesele olmadığını vurgulayan Ahmet Reyiz Yılmaz, "22 yıllık büyük bir emek var. Bunun yanı sıra işlerin bitmemesi durumunda tazminatlar ve işçi ailelerinin derin rahatsızlıkları var. İsrail Başbakanı Sayın Netanyahu ve Ekonomi Bakanı Moshe Kahlon muhakkak bu konuya ortak bir çözüm bulmalıdırlar. Bugünden yarına bir şirkete '1200 çalışanınızı tahliye edin.' denemez." dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Ahmet Reyiz'in Şirketine Şok! İsrail, İşçilerin Ülkeye Girişini Durdurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • UE: Devlet Bahcelinin ahı tutmustur. hem israille is yapıp hemde milliyetci gecinip isi gücü bırakıp bahceliyle ugrasıyordu 0 1 Yanıtla
  • 1000 göllü musa: Nolii reyiiz yanındayız reyiz... 0 0 Yanıtla
  • DEMET AYDIN: BAŞKANIM SEN ONLARI YERRSİN ALLAHIN İZNİ İLE... 0 0 Yanıtla

Advertisement