İstifa Eden HDP'li Bakanların Açıklamalarına Numan Kurtulmuş'tan Tepki - Son Dakika
Güncel

İstifa Eden HDP'li Bakanların Açıklamalarına Numan Kurtulmuş'tan Tepki

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, istifa eden iki HDP'li bakanla ilgili "Basın açıklamasını bir yerlerden gelen talimatlarla yaptılar." iddiasında bulundu.

22.09.2015 18:51  Güncelleme: 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'tan istifa eden HDP'li bakanlara eleştiri geldi. Kurtulmuş, "Ayrıldıktan sonra içeride konuşulmamış konuları içeren siyasal dozu son derece yüksek bir basın açıklaması yaptılar. Anlaşılıyor ki bu arkadaşlarımız bu basın açıklamasını bir yerlerden gelen talimatlarla yaptılar." dedi.

"SURİYELİLER UZUN YILLAR TÜRKİYE'DE KALICI"

Mülteciler konusunda da açıklamalar yapan Kurtulmuş, "Suriyeli sığınmacıların iş yapma kapasitesi olanların da topluma kazandırılması için çalışmalarımız var. Geldiler ve giderler diye düşünülen kitlenin, büyük bir kısmının burada kalması mukadder olarak görünüyor. 2 milyon 200 bine yakın sığınmacı belki uzun yıllar Türkiye'de kalıcı." dedi.

"SEÇİMDE ALINACAK GÜVENLİK TEDBİRLERİ KONUŞULDU"

Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları şu şekilde, "Toplantıda ele aldığımız konulardan bir tanesi de seçim güvenliğinin sağlanması. İçişleri Bakanımız detaylı bir sunum yaptı. Görüşülen tedbirlerle sorunsuz bir seçimi geride bırakacak. Huzur ve bayram içerisinde bir seçim gerçekleşeceğine inanıyoruz.

"TÜRKİYE'DE KOALİSYON HÜKÜMETİ BOZULMUŞ DEĞİLDİR"

63. seçim hükümetinde AB bakanı ve Kalkınma Bakanı olarak görev yapan iki bakan istifa etmişlerdir. Toplantının başında istifayı Başbakanımıza ilettiler. Bugün Türkiye'de bir koalisyon hükümeti bozulmuş değildir. AK Parti, HDP ile koalisyon kurmadı. Bu seçim hükümetinde yer almayı kabul eden bu iki eski bakan kendi iradeleriyle görevi kabul ettiler, bugün de kendi kararlarıyla istifa ettiler.

Sanki bir hükümet bozulmuş yada dağılmış gibi bir düşünceye girmeye gerek yok. Başbakanımız en kısa süre içerisinde iki bağımsız adayı bu bakanlıklara görevlendirecek.

HDP'Lİ BAKANLARIN BASIN AÇIKLAMASINA TEPKİ

Bu değerli bakan arkadaşlarımız bireysel tercihleriyle hükümetten ayrıldılar. Ayrıldıktan sonra içeride konuşulmamış konuları içeren siyasal dozu son derece yüksek bir basın açıklaması yaptılar. Anlaşılıyor ki bu arkadaşlarımız bu basın açıklamasını bir yerlerden gelen talimatlarla yaptılar. Dolayısıyla bu basın açıklamasında ortaya konulan fikirlerin hiçbir şekilde içeride yansıttıkları fikirlerle bir ilgisi olmadığını ifade etmek isterim. Ayrıca bu basın açıklamasında hükümetimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız hakkında ortaya koymuş oldukları fikirlerin hiçbirini kabul etmek mümkün değildir. Bu sözlerin tamamını yakışıksız, eleştiri dozunun üstünde, yersiz bulduğumuzu ifade ediyoruz ve şiddetle kınıyoruz, şiddetle reddediyoruz.

"HİÇBİR ÜLKE TERÖR FAALİYETLERİNE KARŞI KAYITSIZ KALMAZ"

Türkiye'de hükümetin isteğiyle böyle bir ortam başlamış değildir. 20 Temmuz'dan sonra Türkiye'de uzun yıllardır devam eden çatışmasızlık, silahlı çatışmaların olmadığı bir güven ve huzur ortamı varken maalesef 20 Temmuz Suruç katliamıyla birlikte eş zamanlı olarak Türkiye'nin birçok yerinde terör faaliyetleri başladı. Bu terör faaliyetleri doğrudan doğruya Türkiye'nin dirliğine, birliğine zarar verecek boyutlara geldi ve artık savaşta dahi insani duygu taşıyan insanın kabul etmeyeceği boyutlara ulaştı. Şimdi bunlar terör örgütünün başka bir safhaya geçtiğini, çatışmasızlık ortamından Türkiye'yi bir iç savaşa sürükleme ortamına doğru karar alarak geçtiğini gösteren işaretlerdir. Buna karşın dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir ülke kayıtsız kalamaz. Yapılan şey budur. Ve inşallah sonuç alacak noktaya gelecektir."

"2 MİLYON 200 BİNE YAKIN SIĞINMACI TÜRKİYE'DE KALICI"

Suriye koordinasyon kurulumuz var mültecilerle ilgili olarak. Bütün ilgili bakanlıklarımızın çalışması söz konusu oluyor. Geçen hafta bunu yaptık. Tabi Suriyeli mülteciler meselesi, geçici olarak telakki edildi. Ama maalesef Suriye'deki bu istikrarsızlık ortamının uzun süre devam ettiğini görüyoruz. 2 milyon 200 bine yakın sığınmacı belki uzun yıllar Türkiye'de kalıcı.

Mesela Suriyelilerin çocuklarının kaybedilmemesi. 550 bine yakın okul çağında çocuk var. Bir kısmına Milli Eğitim Bakanlığımız okullarında eğitim sağlanıyor. Ama maalesef 400 bine yakın Suriyeli çocuk eğitim alamıyor. Mesele bunların eğitim almaları. Yeni kurulacak Suriye'de, yeni Suriye'de söz sahibi olmaları için çaba harcıyoruz.

"SURİYELİLERİN BÜYÜK BİR KISMININ TÜRKİYE'DE KALACAĞI GÖRÜLÜYOR"

Mesela Kilis, Gaziantep, Urfa gibi bu illerimizin belediye hizmetlerinde karşılaştığı yüklerin hafifletilmesi için gerekli tedbirleri alacağız. 250 bin 300 bin gibi yüksek oranda sığınmacının bulunduğu illerimiz var. Hükümet olarak ilave destekler sunacağız. Çok üst düzeyde sağlık hizmetleri veriliyor. Suriyeli sığınmacıların iş yapma kapasitesi olanların da topluma kazandırılması için çalışmalarımız var.

Geldiler ve giderler diye düşünülen kitlenin, büyük bir kısmının burada kalması mukadder olarak görünüyor. Ancak şunu bir kere daha söyleyeyim. Türkiye böylesine büyük bir sığınmacı kriziyle karşı karşıyayken, son Akdeniz'deki görüntüler ortaya çıkana kadar, Avrupa'dan çıt çıkmıyordu. Ne yazık ki Türkiye'nin bu çığlığına gerekli şekilde paydaş olmuyorlardı.

"YENİ GÖÇMEN DALGALARININ OLMASI KAÇINILMAZDIR"

7 bin 950 kişinin son 5 yılda Akdeniz'de boğularak öldüğünü biliyoruz. Türkiye'nin deniz kuvvetlerinin yıl içerisinde Ege ve Akdeniz 53 bin 980 kişidir, 54 bin kişi. Biz insani diplomasi karşısında bir Suriye botunu gördüğümüz zaman hemen o insanları kurtarmaya çalışıyoruz. Ama maalesef başka ülkelerden bu hassasiyeti göremiyoruz. Türkiye karasularında vefat eden göçmenlerin sayısı ise 185 kişidir. Keşke onları ölmeden önce görebilseydik, kurtarabilseydik. Diktatörler iş başında olduğu sürece, dünyada gelir dağılımı adaletsizliği devam ettikçe önümüzdeki on yıllarda yeni göçmen dalgalarının olması kaçınılmazdır.

İstifa Eden HDP\'li Bakanların Açıklamalarına Numan Kurtulmuş\'tan Tepki

Son Dakika Güncel İstifa Eden HDP'li Bakanların Açıklamalarına Numan Kurtulmuş'tan Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (113)

  • hdppkk.dir: Oylar AKP ye Gerisi yalan 34 33 Yanıtla
  • YETMEZ AMA EVET HDP: Hdp hdp hdp hdp hdp hdp hdp hdp hdp hdp hdp hdp hdp hdp hdp hdp hdp 29 32 Yanıtla
  • saray muhafızı.: Bu ülkede işe yaramaz bir tek parti var HDP. 32 22 Yanıtla
    D I L B İ R İ N: Nankörler, HDP sizi akp nin diktatörlüğünden birazcık da olsa kurtardı... chp ve mhp 13 yıldır akp için çalışıyor resmen. . . 16 64
  • akpli: DAHA DA AKP YE OY YOK.YETER YAAAAA 27 24 Yanıtla
  • TEK BAŞINA İKTİDAR HDP: İYİ YAPMIŞLAR ZATEN BİR KASIM DA ALLAHIN İZNİ İLE HDP TEK BAŞINA İKTİDAR OLACAK.BUNA ALIŞSANI Z iyi olur. 27 22 Yanıtla
  • ggg: adam hakli 41 7 Yanıtla
  • saray muhafızı.: Sarayı Eleştirenler , her ülkenin görkemli bir sarayı var. Siz neden istemezsiniz bu sarayı. İçindeki adamı da %52 ile halk seçti. 24 21 Yanıtla
    3x: Halk da hata yapabilir önemli olan aynı hatayı tekrarlamamak.bi daha değil %52 %25 bile alamaz. Yani başkanlık hayalleri pufff.. 0 1
  • ZAZA: HDP YE OY VERDİĞİME ÇOK PİSMANİM 23 20 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement