Jandarma Personeline İlk Yardım Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Jandarma Personeline İlk Yardım Eğitimi

Jandarma Personeline İlk Yardım Eğitimi

Muğla'da Jandarma personeline ilk yardım eğitimi verildi.

08.12.2016 14:11

Muğla'da Jandarma personeline ilk yardım eğitimi verildi.

İl Sağlık Müdürlüğü ile Jandarma Alay Komutanlığı arasında yapılan protokolle trafik kazası ve benzeri olaylarda olay yerine giden jandarma personelinin vatandaşlara doğru müdahalede bulunması amacıyla ilk yardım eğitimi gerçekleştirildi.

Gökova 112 Acil Çağrı Merkezi'nde görevli ATT ve İlk Yardım Uzmanı Tuncay Durmaz tarafından teorik ve uygulamalı olarak verilen eğitimlere vatani görevlerini yerine getiren 75 erbaş ve er ile jandarma personeli katıldı.

Programda jandarma personeline kaza esnasında 112 Acil yardım ekipleri gelinceye kadar yaralılara nasıl yardım edebilecekleri konularında eğitimler verildi.

Eğitimde, kanama geçiren yaralılara ilk yardım, kırık ve çıkıkla sonuçlanan yaralanmalarda yapılması gerekenler, yanıklarda ilk yardım usulleri, solunum yolunun açık tutulmasının önemi, elektrik yanıklarında ilk müdahale teknikleri, trafik kazasında yaşananlar, emniyet kemerinin nasıl hayat kurtardığı, temel yaşam desteği hakkında bilgilendirme, bilinç bozukluğu, bayılma ve koma halinde yapılması gerekenler ile yaralı taşıma usulleri uygulamalı olarak gösterildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Jandarma Personeline İlk Yardım Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement