Kalp Sağlığı" İçin Pedal Çevirdiler - Son Dakika
Yerel

Kalp Sağlığı" İçin Pedal Çevirdiler

İznik (Nicea) Bisiklet Grubu, Dünya Kalp Günü dolayısıyla "Durma Hareket Et, Kalbin İçin Pedalla" etkinliği kapsamında ilçede bisiklet turu düzenledi.

04.10.2015 17:44

İznik (Nicea) Bisiklet Grubu, Dünya Kalp Günü dolayısıyla "Durma Hareket Et, Kalbin İçin Pedalla" etkinliği kapsamında ilçede bisiklet turu düzenledi.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, belediye binası önünde grubun üyeleri ile bisiklete binerek turu başlattı.

Yaklaşık 30 kilometre pedal çeviren sporcular, İstanbul Kapı, sahil boyu, Atatürk Caddesi, Çakırca Mahallesi ve İznik'te turu sonlandırdı.

Sargın, bisiklet kullanmanın bir yaşam biçimi olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bu etkinliği düzenleyen yönetici ve sporcularımıza teşekkür ediyorum. Sporun bir toplumun gelişmesinde en önemli unsurlardan biri olduğu ilkesinden hareketle, halkımızı bisiklet kullanmaya teşvik ediyoruz. Belediyemiz bünyesinde 4 kişilik bisikletli zabıta ekibi oluşturduk. Bisiklet üzerine uzmanlar, bisiklet sürmenin hemen hemen her yaşa uygun ve kaliteli bir spor olduğunu da söylüyor. Bisiklet sporu kalp direncini artırmakla beraber ince damarların gelişimi için tetikleyici görev yaptığı, bu sayede insanlar kalp krizi geçirse de daha hafif atlatma şansı kazandığını belirtiyor. İlçemizde bisiklete binmeyi bir yaşam biçimi haline getirmeliyiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kalp Sağlığı' İçin Pedal Çevirdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement