Prof. Dr. Okan Tüysüz: Karadeniz'de Daha Büyük Bir Deprem Olmaz - Son Dakika
Güncel

Prof. Dr. Okan Tüysüz: Karadeniz'de Daha Büyük Bir Deprem Olmaz

Prof. Dr. Okan Tüysüz: Karadeniz\'de Daha Büyük Bir Deprem Olmaz

Kocaeli Kandıra açıklarında deprem meydana geldi. İstanbul'dan da hissedilen depremle ilgili Prof. Dr. Okan Tüysüz, "Karadeniz'de daha büyük bir deprem beklentisi yok" dedi.

15.10.2016 11:53  Güncelleme: 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Kandıra açıklarında meydana gelen deprem İstanbul'dan da hissedildi. Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nün tespitlerine göre, saat 11.18'de meydana gelen depremin büyüklüğü 5. Merkez üssü ise Kocaeli'nin Kandıra İlçesi açıkları (Karadeniz). İstanbul ve Kocaeli'nde hissedilen depremin büyüklüğünü AFAD ise 4.8 olarak açıkladı.

"KARADENİZ'DE DAHA BÜYÜK DEPREM OLMAZ"

NTV canlı yayınına bağlanan İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz, "Karadeniz'in ortasında, Kandıra'nın 180 km kuzeyinde oldu deprem. Bu bölge içerisinde bildiğimiz aktif bir fay yok. Karadeniz'de yapılmış sismik çalışmalar var. O nedenle Karadeniz'in içini az buçuk biliyoruz. Burada çok kalın bir çökelti istifi var. Bu birim içerisinde de zaman zaman oturmalar meydana geliyor. Heyelanlar oluyor. Bilmediğimiz bir fay ya da oturma nedeniyle böyle bir deprem meydana geldi. Karadeniz'de çok büyük depremler meydana gelmiş değil o nedenle daha büyük bir deprem beklentisi yok. Büyük ihtimalle 4,8'lik depremden sonra belki artçıları olur sonra da biter" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Prof. Dr. Okan Tüysüz: Karadeniz'de Daha Büyük Bir Deprem Olmaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement