Karacabey'de Tarım Alanları Su Altında Kaldı - Son Dakika
Güncel

Karacabey'de Tarım Alanları Su Altında Kaldı

Görüntü Dökümü : Su altında kalan tarım alanlarından görüntüler - Son günlerde etkili olan yağışların ardından Canbalı Deresi'nin taşması sonucu, Karacabey Ovası'nda 10 bin dönümden fazla tarım alanı sular altında kaldı Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erdem: "Burada ekimi yapılan pırasa, lahana, karnabahar ve kelemin hasadı mümkün değil. 2016 yılı için ekilen mısır ve buğday da aynı şekilde sular altında kaldı" Bursa'nın Karacabey ilçesinde, son günlerde etkili olan yağışların ardından Canbalı Deresi'nin taşması sonucu, 10 bin dönümden fazla tarım alanının sular altında kaldığı bildirildi.

20.01.2016 20:00

Görüntü Dökümü :

Su altında kalan tarım alanlarından görüntüler

- Son günlerde etkili olan yağışların ardından Canbalı Deresi'nin taşması sonucu, Karacabey Ovası'nda 10 bin dönümden fazla tarım alanı sular altında kaldı

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erdem:

"Burada ekimi yapılan pırasa, lahana, karnabahar ve kelemin hasadı mümkün değil. 2016 yılı için ekilen mısır ve buğday da aynı şekilde sular altında kaldı"

Bursa'nın Karacabey ilçesinde, son günlerde etkili olan yağışların ardından Canbalı Deresi'nin taşması sonucu, 10 bin dönümden fazla tarım alanının sular altında kaldığı bildirildi.

İlçedeki Canbalı Deresi, son günlerde etkili olan yağışların ardından taştı, tarım arazileri, hayvan damları ve dere kenarında faaliyet gösteren kum ocağına ait iş makineleri ile konteynerler sulara gömüldü.

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, bu durumun Karacabey çiftçisini mağdur edebileceğini söyledi.

Bazı ürünlerin hasat zamanı olduğunu hatırlatan Erdem, "10 bin dönümün üzerinde tarım alanı sular altında kaldı. Burada ekimi yapılan pırasa, lahana, karnabahar ve kelemin (lahana) hasadı mümkün değil. 2016 yılı için ekilen mısır ve buğday da aynı şekilde sular altında kaldı" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karacabey'de Tarım Alanları Su Altında Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement