Kılıçdaroğlu: Bu Hükümetin Ömrü Bitmiştir (2) - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu: Bu Hükümetin Ömrü Bitmiştir (2)

Kılıçdaroğlu: Bu Hükümetin Ömrü Bitmiştir (2)

Chp LİDERİ MANAVGAT'I ZİYARET ETTİ CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM 24'üncü Dönem 5'inci Çalışma Toplantısı'nın açılış konuşmasının ardından geçen hafta sel baskının olduğu Manavgat İlçesi'ni geçti.

01.11.2014 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp LİDERİ MANAVGAT'I ZİYARET ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM 24'üncü Dönem 5'inci Çalışma Toplantısı'nın açılış konuşmasının ardından geçen hafta sel baskının olduğu Manavgat İlçesi'ni geçti. Kılıçdaroğlu, partili Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in eşliğinde Manavgat esnafını ziyaret etti. Selin boyutlarını esnafın cep telefonlarıyla çektiği fotoğraflardan gören Kemal Kılıçdaroğlu, ilçenin tarihinin en büyük yağışını yaşadığını söyledi. Esnafın zararına iliştin AFAD'ın bir tespit çalışması yaptığını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Bunun için kutluyorum fakat tespit edilen zararların karşılığının da ödenmesi lazım" dedi.

Selde sadece esnafın değil otellerin, çiftçilerin ve bölgedeki tarım arazilerinin de zarar gördüğünü dile getiren Kılıçdaroğlu, "Antalya milletvekilleri Meclis Araştırma Komisyonu kurulması için önerge verecek. Eğer iktidar partisi destek verirse zararların objektif olarak tespitine yönelik bir çalışma gerçekleştirilir. Sürecin takipçisi olacağız" diye konuştu.

İlçede selden zarar gören noktaların afet bölgesi ilan edilmesi için esnafın talebi olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Turizm sezonunun da durgun geçtiği ifade edildi. Ama hükümetin tutumu bu konuda menfi. Ama sonuçta esnaf can kaybı olmadığı için şükrediyor. Büyük bir maddi zarar var ve bu karşılanırsa biz mutlu olacağız diyorlar" diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, bunun yanı sıra Manavgat Belediyesi'nin süreçte Ak Partili Büyükşehir Belediyesi'nden gerekli desteği göremediğini iddia etti. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Belediye başkanımız burada gece yarısında insanları yataklarından kaldırarak harekete geçti. Araçlar kiraladı, mağdurları otellere yerleştirdi. Ama büyükşehir belediye başkanını yanında görmediği için son derece üzgün. Özellikle bazı kanalların zamanında temizlenmesi gerekiyordu. Büyükşehir Belediye Yasası'ndan sonra altyapı tümüyle büyükşehire devredilmişti ve belediyenin yapabileceği bir şey yoktu. Görülüyor ki, Büyükşehir Belediyesi bu alanda görevini biraz ihmal etmiş. Umarız bundan sonra böyle bir ihmale yol açılmaz."

Afet bölgesi konusunda esnafların isteği olmasına rağmen hükümetin tavrının olumsuz olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu; "Afet bölge ilan edilmesiyle yatırımlar durmuyor, esnafın vergisi varsa ödemesi erteleniyor, daha geç ödemesi sağlanıyor. Varsa kamuya borçları erteleniyor, zararı varsa zararı karşılanıyor. Yoksa bunun yatırımla falan bir ilgisi yok" dedi.

Ziyarette CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Manavgat'ta çiftçilerin özellikle pamuk konusunda yaşadıkları zararla ilgili olarak Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin ve ANTBİRLİK Manavgat Kooperatifi Müdürü Cemil Özden tarafından bilgi verildi. Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin şiddetli yağışın Manavgat'ta 7- 8 köyde çok fazla olmak üzere 28 köyde tarım arazilerini etkilediğini belirterek, "Tarım İl Müdürlüğünün yaptığı tespitlerde 7 bin 800 dönüm alanda zarar tespit edildi. 290 üretici müracaat etti" dedi.

ANTBİRLİK Manavgat Kooperatifi Müdürü Cemil Özden'de Manavgat'ta bu sene 3 in 500 ton rekolte beklediklerini, ancak şuana kadar bin ton pamuk aldıklarını belirterek; "Bizim bölgemizde üreticinin 2 bin 500 ton pamuğu sular altında kaldı" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından kampın yapıldığı Belek'teki Sirene Otel'e döndü.

CHP'NİN ANTALYA KAMPINDAN NOTLAR

CHP'nin milletvekilleri ve parti meclis üyelerinin katılımına açık olan ve Pazar gününe kadar devam edecek kampında Antalya örgütünün ilgisi yoğun oldu. İl Başkanı Cavit Arı başta olmak üzere eski ve yenisiyle çok sayıda il yöneticisi, ilçe başkanı kampın yapıldığı Sirene Otel'e akın etti. Antalyalıların en çok ilgili gösterdiği isimler Genel Sekreter Gürsel Tekin'le, Antalya'dan sorumlu İzmir Milletvekili Erdal Aksünger oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, birlikte yaptıkları kahvaltının ardından açılış konuşmasını yapmak üzere salona eski Genel Başkan Deniz Baykal'la birlikte geldi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu uzun sürenin ardından Antalya'da ilk defa havalimanında karşılayan Baykal, dün geceyi de otelde geçirirken giyiminden hareketlerine rahatlığıyla dikkat çekti. Deniz Baykal, oturum aralarında havuz başında toplanan milletvekilleri ve Antalya'dan gelen partililerinin ilgi odağı oldu.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun açılış konuşmasını dinlemek üzere partili belediye başkanları da otele gelirken Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Akaydın da Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının en ön sıradan dinleyen isimler arasında yer aldı. Kılıçdaroğlu'nun konuştuğu platformdaki ekrana yansıtılan madenci fotoğrafı da dikkat çekti.

Kampın en renkli isimlerinden biri CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka oldu. Yemeklerde ve oturum aralarında verilen çay molalarında herkesle selamlaşmaya, hal hatır sormaya çalışan Nzalıaka, açık büfe yemeklerde titizliğiyle dikkati çekti. Eşi ve iki çocuğuyla kampa katılan Nazlıaka, ilk gün kahvaltısını bir dilim ekmek ve portakalla yaparken çocuklarının ilaçlarıyla ilgilenmeyi de ihmal etmedi.

Dün kırmızı pantolonuyla dikkat çeken Ankara Milletvekili Sinan Aygün, kampın ikinci gününde kırmızı pantolonundan vazgeçti ama spor giyiminden taviz vermedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına genel başkan adayı olarak çıkan Muharrem İnce'nin katılmadığı kampın en yalnız isimlerinden biri olağanüstü kongrede parti meclisine seçilen Mehmet Bekaroğlu oldu. Bekaroğlu, toplantılara verilen arada, üç masanın birleştirildiği Deniz Baykal masasının bir ucunda oturdu.

Emine Ülker Tarhan'ın istifasının ardından partide gözlerin çevrildiği Nur Serter, Süheyl Batum gibi isimler de özellikle toplantıda Antalya'dan gelen partililer tarafından dikkatle takip edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu: Bu Hükümetin Ömrü Bitmiştir (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement