Kırkağaç'ta Üretilen Kiraza Hayran Kaldılar - Son Dakika
Yerel

Kırkağaç'ta Üretilen Kiraza Hayran Kaldılar

Kırkağaç\'ta Üretilen Kiraza Hayran Kaldılar

Kırkağaç Kaymakamlığının 4 yıl önce hazırladığı kiraz projesi kapsamında çiftçilere dağıtılan fidanlarından yetiştirilen kirazlar, Kırkağaç protokolünü hayran bıraktı.

19.06.2014 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırkağaç Kaymakamlığının 4 yıl önce hazırladığı kiraz projesi kapsamında çiftçilere dağıtılan fidanlarından yetiştirilen kirazlar, Kırkağaç protokolünü hayran bıraktı.

Kırkağaç'ın İlyaslar mahallesinde Ahmet Yiğit'e ait kiraz bahçesini gezen TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ak Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı, Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, Kanada Montreal Türk Kültür Merkezi Başkanı Yılmaz Ekinci, Ak Parti Kırkağaç İlçe Başkanı Ömer Öztürk, İlçe Tarım Müdürü Melikşah Taşkın ve Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Süleyman Boğaz, yetiştirilen kirazlara hayran kaldı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, "Özellikle son yıllarda tarım bakanlığımızın, ilçe tarım müdürlüklerimizin, kaymakamlıklarımız vasıtasıyla yapılan desteklemelerle kiraz alternatif bir ürün olarak Selendi'de, Kula'da, Gördes'te, Demirci'de ciddi bir potansiyel oluşturdu. Bundan 4 yıl önce Kırkağaç Kaymakamlığımız, aynı bu şekilde çiftçimize kiraz fidanı dağıtmıştı. Bugün bu bahçemizde hasat bitmiş vaziyette. Yağmurlar nedeniyle biraz da zarar gördü ama gerçekten dünyanın her yerine gururla ihraç edebileceğimiz bir ürün durumunda olduğunu görüyoruz" dedi.

Kiraz yetiştiricisi Ahmet Yiğit ise, "3 dekarlık yerden 4 ton kiraz topladım. Kilosunu 4 TL'den sattım, 20 bin TL'ye yakın para kazandım. Çok memnunum. Kiraz yetiştirmeye devam edeceğim" dedi.

Berber'in konuğu olarak Kırkağaç'a gelen Kanada Montreal Türk Kültür Merkezi Başkanı Yılmaz Ekinci de, bu ürünleri Kanada'ya ihraç edebileceklerini söyledi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kırkağaç'ta Üretilen Kiraza Hayran Kaldılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement