Kışanak: Acil Kışlık Çadır ve Isıtıcı Lazım - Son Dakika
Güncel

Kışanak: Acil Kışlık Çadır ve Isıtıcı Lazım

Kışanak: Acil Kışlık Çadır ve Isıtıcı Lazım

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, savaş nedeniyle göç edenler için acil kışlık çadır ve ısıtıcıya ihtiyaç olduğunu söyledi.

27.10.2014 15:52

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak'ı ziyaret eden Almanya Sosyal Demokrat Parti milletvekili Kirsten Lühmann, eşi ile birlikte 10 ay önce Türkiye'ye yapmayı planladıkları turistik geziyi, Şengal ve Kobane'ye yönelik savaş ve göç nedeniyle siyasi bir geziye dönüştürdüklerini söyledi.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ettiklerini belirten Lühmann, göçmenlerin durumu hakkında bilgi aldı. Yenişehir Piknik Alanı'ndaki Ezidi Kampı'na da giden Lühmann, Suruç'a da giderek buradaki durumu yerinde inceleyeceklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak da yerel yönetimlerin, STK ve halkın desteği ile birlikte savaştan kaçıp gelen göçmenlere yardım ettiğini söyledi. Suruç'ta her bir ailenin yanlarına 30-40 kişi aldığını belirten Kışanak, bu ailelere gıda desteğinde bulunduğunu bildirdi. Milletvekillerinin hükümetle görüştüğünü kendisinin de Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği (GABB) Başkanı sıfatıyla AFAD Başkanı ile görüştüğünü ifade eden Kışanak, yaklaşan kış şartlarına karşın göç edenlere yönelik somut bir hazırlık görmediklerini söyledi. Hükümet yetkililerinin savaş nedeniyle Suriye'den gelenlerle ilgili önemli bir harcama yaptıklarını dolayısıyla Şengal ve Kobane'den gelenlere yönelik bir çaba içinde olmadığını ifade eden Kışanak, savaş mağduru Kürtlere karşı negatif bir ayrımcılık yapıldığını söyledi. Şengal'den gelenlere destek verilmemesinin altında Irak Kürdistan Bölgesi'ne gidişi zorlamak olduğunu ifade eden Kışanak, "Hatta hükümet bizi 'Neden yardım ediyorsunuz' diye eleştiriyor" dedi. Hükümetin Kobane'deki duruma da "geçici bir durum" gibi baktığını ifade eden Kışanak, "Ancak durum ciddi. Gelen Arap mültecilere kamp kuruluyor ama Kürt olanlara bu destek verilmiyor" dedi.

Savaş nedeniyle göç edenlere yerel yönetimlerin destek verdiğinin altını çizen Kışanak, tüm uluslar arası kurum ve kuruluşlar ile devletlerin, yerel yönetimlerin desteğine ihtiyaç olduğunu söyledi. Kışanak acil olarak kışlık çadır ve ısıtıcıya ihtiyaç duyduklarının da altını çizdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Kışanak: Acil Kışlık Çadır ve Isıtıcı Lazım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement