Koca Çınarlar Gezide Buluştu - Son Dakika
Yaşam

Koca Çınarlar Gezide Buluştu

Koca Çınarlar Gezide Buluştu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin bakımını üstlendiği kimsesiz ve yardıma muhtaç yaşlılara yönelik gezi turu düzenlendi.

17.06.2015 16:09

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı bakıma muhtaç ve kimsesiz yaşlılara hizmet veren Mala Dilbêren Mezin, sosyal aktiviteler kapsamında Eğil Peygamber Kabirleri ve Ergani Hilar Mağaraları'na gezi düzenledi. Yapılan etkinliğe 41 koca çınar katıldı. Sabah saatlerinde evlerinden araçlarla alınan koca çınarlar, sohbet ve şarkılar eşliğinde Eğil'e doğru yola çıktı.

Koca Çınarlar Peygamber Kabirlerini Ziyaret Etti

Koca çınarlar, Eğil'de bulunan Nebî Zülkif (a.s), Nebî Elyesa (a.s), Nebi Ömer (a.s), Nebi Zennun (a.s), Nebi Danyal (a.s) ve Nebi Hürmüz (a.s)'ın kabirleri ziyaret edildi. Öğlen namazlarını da ziyarette kıldıktan sonra birlikte bir kahvaltı yapıldı. Kahvaltıdan sonra Eğil'de buluna Kral Kızı barajında yaşlılarla baraj sularında bir tekne gezisi gerçekleştirildi.

Tarihi Hilar Mağaraları gezildi

Eğil gezisinin tamamlanmasıyla koca çınarlar, Ergani'de bulunan tarihi Hilar Mağaraları'nı ziyaret etti. Tarihi mağaralar hakkında yetkililer ve rehberler, geziye katılanları bilgilendirdi. Verilen bilgilerden oldukça etkilenen koca çınarlar, Hilar Mağaralarını daha dikkatli bir şekilde incelediler.

Mala Dilbêren Mezin'ın düzenlediği ve sabahın erken saatlerinde başlayan gezi programı akşam geç saatlere dek sürdü. Geziye katılan ve dolu dolu bir gün geçirme fırsatı yakalayan koca çınarlar, geziden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek belediyeye teşekkürlerini iletti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yaşam Koca Çınarlar Gezide Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement