Kökten Değişen Hayatları"Nı Anlattılar - Son Dakika
Güncel

Kökten Değişen Hayatları"Nı Anlattılar

Hematolojik Onkoloji Derneğince kök hücre bağışçısı sayısının artırılması ve toplumda duyarlılık oluşturulması amacıyla "Kökten Değişen Hayatlar" konulu öykü yarışması düzenlendi.

27.01.2016 17:38

Hematolojik Onkoloji Derneğince kök hücre bağışçısı sayısının artırılması ve toplumda duyarlılık oluşturulması amacıyla "Kökten Değişen Hayatlar" konulu öykü yarışması düzenlendi.

Hematolojik Onkoloji Derneği Genel Sekreteri ve Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Sarı, yaptığı yazılı açıklamada, dernek olarak sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini belirtti.

Kamu yararına faaliyet gösteren bir dernek olarak önemi giderek artan sosyal sorunların çözümüne katkı vermeye çalıştıklarını vurgulayan Sarı, geçen yıl "Hayata Tutunma Öyküleri" yarışmasıyla kanser hastalarının sorunlarına farkındalık oluşturduklarını anımsattı.

Bu sene de kök hücre vericisi olmanın önemine dair farkındalık oluşturmak üzere "Kökten Değişen Hayatlar" konulu öykü yarışması düzenlediklerini bildiren Sarı, şu bilgileri aktardı:

"Yarışmaya gönderilen çok sayıda öykü arasından 35 tanesi, 'Kökten Değişen Hayatlar' isimli kitapta yerini alacak. Yarışmanın ilk üçü 4-7 Şubat tarihlerinde KKTC'de gerçekleştireceğimiz dünyada ve ülkemizde bu konudaki gelişmelerin ve güncel bilgilerin gözden geçirileceği '3. Hematolojik Onkoloji ve Kemik İliği Transplantasyon Sempozyumu' sırasında açıklanacak. Bu yarışma ve kitaptan oluşan bu sosyal sorumluluk projesi ile hem kemik iliği ve kök hücre bağışına dikkat çekmek hem de bu bağışı yapmış, böyle bir tedavi görmüş ya da tanıklık etmiş insanların sesini duyurmaya çalıştık."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kökten Değişen Hayatları'Nı Anlattılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement