Koruyucu Ailelere, "Temel Ana-Baba Eğitimi" - Son Dakika
Yerel

Koruyucu Ailelere, "Temel Ana-Baba Eğitimi"

Koruyucu Ailelere, "Temel Ana-Baba Eğitimi"

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce düzenlenen eğitimde, koruyucu ailelere çocuklara nasıl davranılması gerektiği anlatıldı.

10.06.2014 19:01

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından koruyucu ailelere yönelik "Temel Ana-Baba Eğitimi" düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Nevzat Özer, il müdürlüğünde düzenlenen ve 2 gün sürecek eğitimin açılışında yaptığı konuşmada, tüm dünyada korunmaya muhtaç çocuklar için en çok tercih edilen bakım şeklinin, ülkemizde de olduğu gibi koruyucu aile bakımı olduğunu söyledi.

Çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayacak sıcak aile ortamına ihtiyaçları olduğunu ifade eden Özer, şöyle konuştu:

"Çocukların yeterli sevgi alabildikleri, gereksinimlerinin düzenli olarak karşılandığı sıcak aile ortamında yetiştirildiklerinde, sağlıklı bireyler olabildikleri bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Kuşkusuz anne ve babalar da çocuklarının en iyi şekilde yetiştirmek için çaba harcarlar. Ancak yaşam her zaman düşünüldüğü gibi olmayabilir. Bazı aileler zihinsel, bedensel ya da psikolojik sorunları veya ekonomik yetersizlikleri, boşanma, ölüm gibi sosyal sorunları nedeniyle bütünlüklerini devam ettiremeyip, çocuklarının gereksinimlerini karşılayamaz hale gelebilmektedirler. Böyle durumlarda, çocuklara yardım edebilmenin en iyi yolu, öz ailesinin koşulları iyileşinceye kadar başka bir ailenin yanında bakımlarının sağlanmasıdır."

Özer, Antalya'da 65 koruyucu ailenin yanında 81 çocuğun bakımının yapıldığını belirterek, 27 ailenin başvurusunun da kabul edildiğini kaydetti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Çalışkan'ın da hazır bulunduğu iki günlük eğitimde, Sosyal Çalışmacı Kerem İçinak "Anne baba olmak ve gelişimde temel kavramlar ve hoşgeldin bebek", Psikolog Betül Gül İnceler "Bebeklikten çocukluğa doğru 2-6 yaş", Sosyal Çalışmacı Nebahat Yakışıklı "Son çocukluk çağı 6-11 yaş" ve "Çocuk yetiştirmede güncel konular" ve Sosyal Çalışmacı Özgür Akça Özdüven ise "Gençliğe ilk adımlar 12-18 yaş" ve "Davranış problemleri ve başa çıkma yolları" konularında ailelere bilgiler verecekler.

Eğitimin sonunda, ailelere sertifika dağıtılacağı bildirildi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Koruyucu Ailelere, 'Temel Ana-Baba Eğitimi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement