Köse, Teşkilatına Teşekkür Etti - Son Dakika
Yerel

Köse, Teşkilatına Teşekkür Etti

AK Parti Antalya İl Başkanı Köse: "Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığını Menderes Türel, 23 bin 431 oyla kazandı.

02.04.2014 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, itirazların ardından kesin seçim sonucuna göre Menderes Türel'in 23 bin 431 oyla seçimi kazandığını bildirdi.

Köse, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin ve ilçe teşkilat başkanları ile parti binası önünde düzenlenen törende partililere teşekkür etti.

Seçim otobüsü üzerinden konuşan Köse, tam 5 yıldır bugünün özlemiyle yaşadıklarını, bugünün hayalini kurduklarını, Antalya'yı hizmetle buluşturmanın özlemiyle yanıp tutuştuklarını, gayretli çalışmanın neticesinde hedeflerine ulaştıklarını söyledi.

Başarıya 4 ya da 5 aylık çalışmayla ulaşılmadığını, 2011 yılındaki seçimlerin ertesi gününde başlanan çalışmayla ulaşıldığını anlatan Köse, tek bir vücut olarak hedefe koştuklarını belirtti.

Yapılan itirazların ardından seçim sonuçlarının net olarak açıklandığını, CHP'nin itirazlarının kabul edilmediğini bildiren Köse, şunları söyledi:

"Elimdeki net ve en son seçim sonuçlarına göre Menderes Türel 476 bin 117, Mustafa Akaydın ise 452 bin 686 oy aldı. Mustafa Akaydın'nın matematikle arası yoktur, saymayı bilmez. Biz söyleyelim. Arada 23 bin 431 oy var. Yani Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığını Menderes Türel, 23 bin 431 oyla kazandı. Hayırlı uğurlu olsun. Atı alan Üsküdarı geçti, ey Mustafa Akaydın. Sen ne kadar konuşursan boş. İtiraz ediyorlarmış, seçim hukukuna göre delilleri olması lazım, 'Ben kazanacaktım, elimden aldılar da'... Böyle itiraz olmaz. Sayın Mustafa Akaydın, elektrikler kesilmiş, dersini çalışamamış."

CHP'nin seçim kurullarına itirazda bulunduğunu ancak kabul edilmediğini ifade eden Köse, AK Parti olarak kendilerinin de itiraz ettiklerini, iptal edilen oyların birçoğunun geçerli olduğunu, bunlar hesaba katıldığı takdirde farkın daha da artacağını anlattı.

Akaydın'ın Boğaçayı Şantiyesi'nde belediye evraklarını yaktığı iddiasına değinen Köse, "30 Mart'ta Antalya'yı hizmetle buluşturmakla kalmadınız, zararlı zihniyetten arındırdınız. Adamı öyle koltuk hırsı bürümüş ki seçime gelirken türlü türlü vaatlerle geldi, seçim bitti hala yalanlara, iftiralara devam ediyor. İnsanları birbirine kırdırmaya çalışıyor, kazanmış gibi yalan iftira atıyor. Şimdi de evrakları yakıyorlar" diye konuştu.

Kepez Belediye Başkanı Tütüncü

Tütüncü de yaklaşık 3 ay boyunca yoğun bir kampanya sürdürdüklerini söyledi. 30 Mart zaferinin Antalya'ya ve Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyen Tütüncü, Gezi Parkı odaklı olaylara, 17 Aralık operasyonlarına, dershane tartışmalarına rağmen milletin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olduğunu kaydetti.

Aksu Belediye Başkanı Şahin

Şahin ise uzun bir seçim maratonundan çıktıklarını belirtti. Seçim öncesinde verdikleri vaatleri yerine getireceklerini vurgulayan Şahin, Aksu'da ciddi problemlerle karşılaştıklarını ancak vatandaşların desteğiyle seçimi kazandıklarını kaydetti.

Kendilerine oy veren ya da vermeyen hiç kimseyi ayırt etmeden ilçenin sorunlarını çözeceklerini belirten Şahin, "Biz herşeyi yapacağımızı değil, neyi nasıl yapacağımızı söylüyorduk, Allah'a şükür, aklı selim galip geldi, şimdi bize düşen görev sözlerimizi yerine getirmek" diye konuştu.

Törene AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç de katıldı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Köse, Teşkilatına Teşekkür Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement