KÜSİ Stratejisi Ve Eylem Planı, Karacabey Tso'da Tanıtıldı… - Son Dakika
Güncel

KÜSİ Stratejisi Ve Eylem Planı, Karacabey Tso'da Tanıtıldı…

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca 2015 yılında yürürlüğe konulan Kamu-Üniversite-Sanayi (KÜSİ) İşbirliği Stratejisi ve Eylem Planı (2015-2018) Tanıtım Toplantısı Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirildi.

28.04.2016 14:14

Ülkemizin teknolojik altyapısını en üst seviyeye ulaştırmak amacıyla hazırlanan eylem planını tanıtmak için düzenlenen toplantıya, Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Naci Güncü, Karacabey Ticaret Borsası Başkanı Murad Bertan, KÜSİ İl Temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Kanık, Bursa Ticaret İl Müdürü Zübeyir Tokgöz, TSE Bursa İl Koordinatörü Mithat Kaleoğlu, Kredi Garanti Fonu Bursa Şube Müdürü Can Arpaçay, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, KOSGEB ve BEBKA yetkilileri, Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyeleri ve Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Üyeleri katıldı.

KÜSİ İşbirliği İl Temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Kanık tarafından gerçekleştirilen sunumda katılımcılara, tüm kesimlerin işbirliği oluşumu ve önemi, KÜSİ Strateji Belgesi ve Eylem Planı, Çalışma Grupları, Planlama ve Geliştirme Kurulları hakkında bilgilerin yanı sıra, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Ar-Ge'ye yönelik hedefleri, ülkemizin hedefleri ve Eylem Planı'nın içeriği hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası'ndan yapılan açıklamada, "Ülkemizin Ar-Ge ve İnovasyon kapasitesinin arttırılması, üniversite ve sanayinin etkin bir şekilde birlikteliğinin sağlanması, üniversitelerde üretilen bilginin sanayiye aktarılarak sanayi profilimizin orta yüksek ve yüksek teknolojili alanlara çevrilmesi, kamuoyunun ar-ge ve inovasyon destekleri hakkında bilgilendirilmesi, sanayinin ihtiyaçları doğrultusunda ilgili öğretim üyelerinin özel sektör kuruluşlarına yönlendirilmesi konularında, KÜSİ İşbirliği Stratejisi ve Eylem Planının faydalı olacağı" ifade edilerek, önümüzdeki günlerde KOSGEB, TÜBİTAK, Kalkınma Ajansları başta olmak üzere tüm devlet desteklerinin anlatılacağı toplantıların Karacabey TSO'da düzenleneceği belirtildi.

Tanıtım toplantısının ardından Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Naci Güncü ve beraberindeki heyet yetkilileri Crown Ambalaj Fabrikasını ziyaret ettiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel KÜSİ Stratejisi Ve Eylem Planı, Karacabey Tso'da Tanıtıldı… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement