Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Politika

Kutlu Doğum Haftası

BBP Genel Başkanı Destici: "İnsanların ve Müslümanların yaşadığı sıkıntı ve ayrılık azabının nedeni, Peygamber Efendimizin güzel ahlakından uzaklaşmasından kaynaklanıyor" "1443 yıl önce dünyayı şereflendiren Cenab ı Resul Muhammed Mustafa, insanları güzel ahlak, doğruluk ve huzurla buluşturdu.

15.04.2014 14:13

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, insanların ve Müslümanların yaşadığı sıkıntı, ayrılık ve azabın, Hz. Muhammed'in güzel ahlakından uzaklaşılmasından kaynaklandığını belirtti.

Destici, Hz. Muhammed Mustafa'nın doğumunun 1443. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, İslam aleminin "Kutlu Doğum Haftası"na erişmenin mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

Hz. Muhammed'in 63 yıllık hayatı boyunca insanlara sevgiyi, merhameti, en güzel baba olmayı, kardeşliği ve barışı öğretmek için yaşadığına dikkati çeken Destici, "1443 yıl önce dünyayı şereflendiren Cenab-ı Resul Muhammed Mustafa, insanları güzel ahlak, doğruluk ve huzurla buluşturdu. Cenab-ı Allah katında makbul olan din İslam'la, gönülleri ve ruhları temizleyerek sonsuzluğun sahibinin rızasını kazandırdı" değerlendirmesini yaptı.

Destici'nin, İslam coğrafyasında yaşanan şiddet, gözyaşı, sıkıntı ve ayrılık rüzgarlarının Hz. Muhammed'in ünsiyet dolu hayatından, kişiliğinden, öğüt ve nasihatlerinden uzaklaşılmasından kaynaklandığına işaret ettiği mesajı şöyle:

"Kutlu doğumunu idrak ettiğimiz Hz. Muhammed'in (SAV) çağlara mesajı olan birlik, beraberlik, kardeşlik, yardımlaşma, dayanışma gibi değerler günümüzün yükselen değerleridir. 63 yıllık hayatı boyunca biz müminler ve bütün insanlık için her bakımdan mükemmel hayat sürmüş, ilah-ı kelimetullah ve alem-e nizam verme adına Cenab-ı Allah'ın isimlerini yaymıştır.

Rabbani erdemle ahlakı, sevgiyi, şefkat ve merhameti, barış ve hoşgörüyü kendi yaşamında en somut şekliyle insanlığa aktarmıştır."

Türk İslam coğrafyasında yaşayan Müslümanların, dünya insanlığının gönlünde kardeşlik duygusunun ve iştiyakının yeniden filizlenip hayat bulmasını dileyen Destici, Hz. Muhammed'in doğumunu kutladı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement