Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Yerel

Kutlu Doğum Haftası

Beypazarı'nda "Kutlu Doğum Haftası" etkinliği düzenlendi.

17.04.2014 16:55

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde, "Kutlu Doğum Haftası" etkinliği düzenlendi.

Kapalı spor salonunda düzenlenen programda konuşan İlçe Müftüsü Mustafa Düzgüney, Diyanet İşleri Başkanlığının bu yılki Kutlu Doğum Haftası temasını "Hz. Peygamber, din ve samimiyet" olarak belirlediğini söyledi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Okuyan, haftanın asıl amacının, alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'i anmak, anlamak, güzel ahlakını yakından tanıyabilmek ve tanıtabilmek olduğunu söyledi.

Samimiyetin, kalpten ve içten bağlanmak ve sevmek olduğunu ifade eden Okuyan, "Sevgilerin en üstünü, samimi duygulardır. Cenab-ı Allah tarafından gönderilen bütün peygamberlerin ortak özelliği samimiyettir. Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa da hayatı boyunca samimiyeti bizlere en güzel anlatan peygamberlerden birisidir" diye konuştu.

Kur'an'nın bir yerde okunduğu sırada, edeple dinlemenin önemine değinen Okuyan, şöyle devam etti:

"Kur'anı evlere süs diye asmayın. Kur'anı okuyun ve anlayın. Kur'an-ı anlayarak okumak çok önemli. Kur'an, ilahi mesajların kemal bulmuş şeklidir. İsa'yı da Musa'yı da İbrahim'i de Nuh'u da Adem'i de bu kitapta bulursunuz ve her sözü doğru olarak bulursunuz. Başka yollar çıkmaz sokaklardır. İnsanların, Kur'an-a karşı 5 tane görevi vardır. O'nu okuyacaksın, anlayacaksınız, yaşayacaksınız, konuşacaksınız ve hayatınızın merkezine alacaksınız. Kur'an okumak böyle bir şeydir. Sahabeler, böyle yapmışlardı. Efendimiz böyle yapılmasını istemişti."

Programda, öğrenciler arası şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere hediyeleri verildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement