Kyk, Birleşmiş Milletler Gibi - Son Dakika
Güncel

Kyk, Birleşmiş Milletler Gibi

Kyk, Birleşmiş Milletler Gibi

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren ve 5 yıldızlı otel konforunda hizmet veren Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtları, yaklaşık 320 bin öğrenciye ev sahipliği yapmasının yanı sıra 162 ülkeden 9 bin 483 öğrencinin de konaklama için tercih ettiği ilk isim oldu.

16.06.2014 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren ve 5 yıldızlı otel konforunda hizmet veren Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtları, yaklaşık 320 bin öğrenciye ev sahipliği yapmasının yanı sıra 162 ülkeden 9 bin 483 öğrencinin de konaklama için tercih ettiği ilk isim oldu.

Bakan Çağatay Kılıç, yabancı öğrencilerin Türkiye'deki eğitimleri sırasında KYK'da konaklamayı tercih etmelerinin devlet yurtlarının geldiği nokta anlamında önemli olduğunu belirterek, "162 ülkeden on bine yakın öğrenciye kapılarımızı sonuna kadar açtık. Yurtlarımızda misafirimiz olan yabancı kardeşlerimizin hepsi bizim gönüllü elçilerimiz" dedi.

EN ÇOK ÖĞRENCİ AFGANİSTAN'DAN GELDİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Türkiye'nin dört bir yanında hizmet vermesini sağladığı KYK yurtlarında 2013-2014 eğitim döneminde 162 ülkeden 9 bin 483 öğrenci barındı. Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Almanya, Fransa, Mısır gibi eğitim hayatı açısında önem taşıyan ülkelerin yanı sıra Bangladeş, Filipinler, Haiti, Senegal, Vietnam gibi ülkelerden de Türkiye'ye gelen çok sayıda öğrenci oldu. KYK'da barınan öğrenci sayıları ülkelerine göre incelendiğinde ise Afganistan 1.838 öğrenci ile birinci sırada yer aldı. Afganistan'ı 596 öğrenci ile Azerbaycan takip ederken, Kosova 526 öğrenci ile üçüncü sırada. Suriye, İngiltere, İran ve Kazakistan'dan gelen öğrencilerin de KYK yurtlarına ilgisi büyük.

BAYAN ÖĞRENCİLERDE KOSOVA İLK SIRADA

Eğitimlerinin bir kısmını almak ya da Türkiye'de tamamlamak üzere ülkemize gelen bayan öğrencilerin de KYK yurtlarına ilgisi büyük. Bu kapsamda Kosova, 271 bayan öğrenci ile sıralamada en önde yer alıyor. Kosovalı bayan öğrencileri 230 öğrenci ile Azerbaycan, 225 öğrenci ile Afganistan takip ediyor.

YABANCI ÖĞRENCİLER EN ÇOK İSTANBUL'DA

Diğer ülkelerden gelerek KYK'da konaklayan yabancı öğrencilerin şehirlere dağılımı incelendiğinde ise İstanbul ön plana çıkıyor. İstanbul'da eğitimlerine devam eden 1.979 öğrenci KYK yurtlarını tercih ederken, bu sayı Ankara'da 1.685, İzmir'de 772 olarak öne çıkıyor. Eskişehir ve Adana da yabancı öğrencilerin en çok tercih ettiği şehirler arasında.

"KYK'NIN ULAŞTIĞI ULUSLARARASI STANDARTLAR GURUR VERİCİ"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, KYK yurtlarında barınan binlerce öğrencinin Türkiye'nin geldiği nokta açısından önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Ülkemizde eğitimlerini sürdüren gençlere her konuda desteğimiz devam ediyor. Yurtlarımızın doluluk oranları yüzde 98 civarlarında. Özel sektördeki doluluk oranlarının yüzde 50 civarlarında olduğunu düşünürsek, işimizi doğru yaptığımız noktasında adımlar attığımızı söyleyebiliriz. Yabancı öğrencilerin ilk sırada bizi tercih etmesi de KYK'nın ulaştığı uluslararası standartları göstermesi açısından önemli. 162 ülkeden on bine yakın öğrenciye kapılarımızı sonuna kadar açtık. Yurtlarımızda misafirimiz olan yabancı kardeşlerimizin hepsi bizim gönüllü elçilerimiz. Türkiye'yi ülkelerinde en doğru şekilde anlatarak, turizm potansiyelimize önemli bir destek sağlayacaklarına inanıyorum." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kyk, Birleşmiş Milletler Gibi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement