Manisa'da AK Parti 4, CHP 3 ve MHP 2 Milletvekili Çıkardı - Son Dakika
Güncel

Manisa'da AK Parti 4, CHP 3 ve MHP 2 Milletvekili Çıkardı

Manisa\'da AK Parti 4, CHP 3 ve MHP 2 Milletvekili Çıkardı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığı'nın sayımına göre milletvekili sayısı 10'dan 9'a düşürülen Manisa'da Ak Parti 4, CHP 3 ve MHP 2 milletvekili çıkardı.

07.06.2015 23:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığı'nın sayımına göre milletvekili sayısı 10'dan 9'a düşürülen Manisa'da Ak Parti 4, CHP 3 ve MHP 2 milletvekili çıkardı.

TÜİK'in Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2014 yılı sonuçlarına göre, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Manisa'nın 10 olan milletvekili sayının 9'a düştüğünü açıkladı. Geçen seçimde AK Parti'nin 5, CHP'nin 3 ve MHP'nin 2 milletvekili gönderdiği kentte, 25'inci dönemde tek kan kaybı 1 milletvekili ile AK Parti'de görüldü. AK Partiden mevcut milletvekilleri iktisatçı Recai Berber, muhasebeci Uğur Aydemir ve Doç. Dr. Selçuk Özdağ ile partinin 4'üncü sırada adayı eski İl Başkanı ekonomist Murat Baybatur; CHP'den mevcut milletvekili eczacı Özgür Özel ile Salihlili Avukat Mazlum Nurlu ve Dr. Yıldız Tur Biçer ile MHP'den mevcut vekil Balıkesir Vergi Dairesi eski Başkanı Erkan Akçay ile önceden DYP'den şansını deneyen eski Baro Başkanı Avukat Zeynel Balkız meclise girmeyi başardı.

AK PARTİNİN OYLARI DÜŞTÜ

Kesin olmayan sonuçlara göre; AK Parti bir önceki seçimde aldığı yüzde 46.9 oy oranı 36.91'e düştü. CHP ve MHP'nin oylarını arttırdığı görüldü. CHP yüzde 28.7'lik oy oranı yüzde 29.51'e, MHP yüzde 16.8'lik oy oranı da resmi olmayan sonuçlara göre 23.96'ya çıktı. 2011 seçimlerinde AK Parti birinci olduğu Akhisar, Sarıgöl, Saruhanlı, Alaşehir'de CHP birinci parti çıktı. Öte yandan; yerel seçimlerde MHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Cengiz Ergün'ün yüzde 40.7'lik aldığı oy oranına rağmen genel seçimlerde partisinin 23.96 oy oranına sahip olması da dikkati çekti.

"MANİSALININ İRADESİNE İPOTEK KONULAMAYACAĞINI GÖRDÜ"

Türkiye ve Manisa'da 'Kibir imparatorluğunun' sona erdiğini öne süren CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, "Herkes Manisalı'nın iradesine ipotek konulamayacağını gördü. CHP, yerel seçimlerde almış olduğu oyu telafi etti. 2011 seçimlerindeki oy oranını da geçti. CHP Türkiye ortalamasının üzerinde oy aldık. Son 3 seçimlere göre oyumuzu yüzde 18'den buralara getirdik. Yine de bu oy oranımızı yeterli görmüyorum. Türkiye'de her şeyi kendine göre dizayn edenler vardı. Büyükşehir Belediye Başkanı 'CHP 1 Milletvekili çıkartır' diyordu. Cumhurbaşkanı ile Büyükşehir Belediye Başkanına, bu seçim bir cevap oldu" dedi.

MHP Manisa Milletvekili seçilen Zeynel Balkız da sonuçlarının kendileri için başarı sayılmayacağını belirterek "Daha iyi bir sonuç bekliyorduk. Seçimin değerlendirmesini daha sonra yapacağız" diye konuştu. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa'da AK Parti 4, CHP 3 ve MHP 2 Milletvekili Çıkardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement