Mapfre Vakfı'nın Yaptığı Çalışmalar Nelerdir? - Son Dakika
Ekonomi

Mapfre Vakfı'nın Yaptığı Çalışmalar Nelerdir?

MAPFRE Vakfı Türkiye Sorumlusu Necla Aksoy, MAPFRE Vakfı'nın yaptığı çalışmaları Wise TV'ye anlattı.

07.12.2016 12:11

MAPFRE Vakfı Türkiye Sorumlusu Necla Aksoy, MAPFRE Vakfı'nın yaptığı çalışmaları Wise TV'ye anlattı.

Aksoy, "Özellikle bu yıl yaptığımız projelerde alanımız çocuklar, yaşlılar, engelli bireyler ve ihtiyaçları olan yetişkinlerdir. Dolayısıyla Türkiye'ye aktardığımız kaynakların özellikle bu kitlelere hitap etmesine dikkat ediyoruz. Bu kapsamda baktığınızda en büyük projelerimizden bir tanesi sağlık ile ilgili. 5-7 yaş arası çocuklarda sağlıklı beslenmenin geliştirilmesi ve obeziteyle ilgili farkındalık artırılmasına ilişkin o yaş kitlesine özel olarak dizayn edilmiş çok güzel bir tiyatro oyunumuz var. Bunu il milli eğitim müdürlüğünün destekleriyle yürütüyoruz ve okullarda oynuyoruz. Bunu da aktif materyallerle destekliyoruz.

Öğrenmelerin hayata geçirilmesini sınıf içi öğrenmeyle desteklenmeyi sağlayacak öğrenci öğretmen kitaplarımız var. Geçen sene 12 bin çocuğa ulaştık, bu sene 10 bin çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz. Bunun yanı sıra yol güvenliği projemizle ilgili biz de bu yıl gurur duyduğumuz bir projeyi hayata geçirdik. Yine tiyatro oyunu ile başladık. 'Bıdık ile Köpük Trafikte' isimli trafik kurallarını aktarmayı hedeflediğimiz bir oyun. Bizim açımızdan özel tarafı ilk defa bu oyunu İDO ile iş birliği yaparak Bandırma-Yenikapı seferlerinde oynadık. Eylül ayı boyunca sergilendi. Daha önce denizde oynanmış bir tiyatro oyunu bilmiyoruz. Dolayısıyla bu proje bizim açımızdan çok anlam ifade ediyor. Ekim ayında bu oyunu çocuklara ve velilere devlet tiyatrolarında ücretsiz olarak aktarmaya devam edeceğiz. Toplumsal ihtiyaçlara yöneliyoruz demiştik.

MAPFRE Vakfı olarak dijital gelişime verdiğimiz önem çok büyük. çünkü bilgiye ulaşmayı kolaylaştırmak en büyük hedeflerimizden bir tanesi. dijital kanallara eğilmek daha çok sayıda toplum bireyine ulaşabilmek amacıyla bir başka projemiz de işte yol güvenliği adını verdiğimiz bir portal. Bu portalın içinde işi trafikte araç kullanmak olan şoförlere kendilerine düşen sorumluluklarla ya da toplum açısından en güvenli şekilde kullanmalarını gösterecek hem iş verenlere hem de araç kullananlara faydası olan bir proje yönetiyoruz. Bu da portal üzerinden yapılıyor.

En çok gurur duyduğumuz projelerden bir tanesi KAÇUV ile yaptığımız kanserli çocukların ailelerine doğru bilgiyi ulaştırabilecek olan portalımız. Bir diğer projemiz de TEV ile birlikte yapıyoruz. 33 öğrenciye bunlardan 10 tanesi engelli öğrenciye 1 yıllık eğitim bursu sağlayacağız. Sürdürebilir projeler yaratmadaki en büyük ideallerimizden birini bu projeyle gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

Mapfre Vakfı\'nın Yaptığı Çalışmalar Nelerdir?
Kaynak: Wise.tv

Son Dakika Ekonomi Mapfre Vakfı'nın Yaptığı Çalışmalar Nelerdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement