Mardin'de Terör Mağdurlarının Yaraları Sarılıyor - Son Dakika
Güncel

Mardin'de Terör Mağdurlarının Yaraları Sarılıyor

Mardin'de, bölcü terör örgütü PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle mağdur olan vatandaşın ihtiyaçları devlet tarafından karşılanıyor.

15.05.2016 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HALİL İBRAHİM SİNCAR - Mardin'de, bölcü terör örgütü PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle mağdur olan vatandaşın ihtiyaçları devlet tarafından karşılanıyor.

Teröristlerin kırsaldaki saldırılarını son dönemde Nusaybin, Dargeçit ve Derik ile Şırnak, Silopi ve Cizre ilçelerinde yoğunlaştırmasının ardından evlerini terk ederek Mardin'deki yakınlarının yanına veya kiraladıkları evlere sığınan ailelere yapılan yardımlar sürüyor.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfınca kayıt altına alınan aileler, periyodik olarak evlerinde ziyaret edilip, ihtiyaçları belirleniyor. Çalışmalar kapsamında barınma, sağlık, eğitim ve sosyal uyum sorunları olan ailelere başta valilik olmak üzere ilgili kuruluşlarca yardım yapılıyor.

Mardin'de kendi imkanları doğrultusunda barınma ihtiyaçlarını karşılayan ailelere nakdi yardım verilirken, sığınacak yeri olmayan bin 600 kişi ise il merkezindeki otellere yerleştirdi.

300 kişi iş sağlandı

Mardin'e yerleşen 17 bin 286 aileye 15 milyon 400 lira nakdi destek sağlandı, İŞKUR'un Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında da 300 kişi işe yerleştirildi.

İl merkezinde görev yapan personelin yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca gönderilen uzmanlarca 8 bin 491 kişiye psikososyal destek hizmeti sunuldu.

Halk Sağlığı Müdürlüğü, gebe takip, bebek aşısı ve evde bakım gibi hizmetlerini de aksatmadan yürütüyor.

Operasyonların tamamlandığı Dargeçit ve Derik'te tamamlanan hasar tespit çalışmalarında 32'si ağır 559 binada hasar tespiti yapıldı.

Sivil toplum kuruluşları da katkı sunuyor

Ailelerin ihtiyaçlarına karşılanması için ülke genelindeki sivil toplum kuruluşları tarafından destek yapılıyor.

Diyanet Vakfınca 6 bin gıda paketi ile 6 bin battaniye ve 925 bin lira tutarında gıda maddesi, 410 aileye giyim ile 418 bin ekmek yardımı yapıldı.

Mardin Kardeşlik ve Yardımlaşma Platformu 4 bin 350 battaniye, 3 bin 160 gıda paketi, 750 çift çocuk ayakkabısı, 2 bin giysi, 3 bin 750 paket çocuk bezi, 200 kutu mama, 2 ton un, Mardin Dost Der, İHH ve TÜGVA da 4 bin gıda paketi, 400 battaniye, 200 ayakkabı, 300 kişiye giysi, 250 adet hijyen paketi dağıttı. Ayrıca Antalya Kemer ve Kumluca kaymakamlıkları iş birliğiyle açılan yardım kampanyasında Mardin'e 1 tır giyim yardımı gönderildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mardin'de Terör Mağdurlarının Yaraları Sarılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement