Mardinlilerden Aytaç Baran Cinayetine Tepki - Son Dakika
Güncel

Mardinlilerden Aytaç Baran Cinayetine Tepki

Mardinlilerden Aytaç Baran Cinayetine Tepki

Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran’ın katledilmesiyle ilgili Mardin’de düzenlenen gıyabi cenaze namazı ve basın açıklamasında PKK ve HDP’ye tepki gösterildi.

12.06.2015 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran'ın katledilmesiyle ilgili Mardin'de düzenlenen gıyabi cenaze namazı ve basın açıklamasında PKK ve HDP'ye tepki gösterildi.

Mardin'de faaliyet yürüten Dost-Der, Diyarbakır'da düzenlenen silahlı saldırı sonucu katledilen Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran için gıyabi cenaze namazı kılındı. Fuat Yağcı Camisi'nde Cuma namazını müteakiben kılınan gıyabi cenaze namazıyla başlayan eyleme, aralarında Hüda Par İl Başkanı Şehmus Akman'ın da bulunduğu yüzlerce kişi katıldı. Gıyabi cenaze namazını kıldıran Molla Ebubekir Deniz, "Allah'ın gazabı cami, Kur'an ve sakal düşmanlarının üzerinedir. 70 yıldır Midyat'ta bulunan gayri Müslimlerin arasındayım ve hiçbir biri zerre kadar dininden uzaklaşmamış. Ben Müslümanım deyip bunları yapanlara yazıklar olsun" dedi.

Daha sonra basın açıklamasını Dost Der adına Avukat Yahya Turan okudu. PKK zihniyetini eleştiren Turan, "Kurulduğu günden bu yana kendisi gibi düşünmeyen tüm yapıları ve kesimleri imha etmeye çalışan, 90'lı yıllarda bu bölgedeki Müslümanlara 'Ya bize katılırsınız, ya buraları terk edersiniz, ya da hepinizi yok ederiz' diyen zihniyet yeniden hortlamıştır. Özellikle İslam'a ve Müslümanlara karşı amansızca bir savaş yürüten, bölgede huzur namına bir şey bırakmayarak bölgeyi kan gölüne çeviren ve bu anlamda yerel ve küresel şer odaklarının bölgedeki tetikçisi ve taşeronu olan PKK zihniyeti; geçmişte bu bölgede yaşayan binlerce Müslümanı şehit etmiş. Bir o kadarını da hicret etmek zorunda bırakmıştır. Kurulduğu günden bu yana PKK ve uzantıları; 15 bini iç infaz, 50 bine yakın Kürt olmak üzere 80 bin insanımızı katletmiştir. Geçmişte 90'lı yıllarda Silvan'da Susa Camii'nde Müslümanları kurşuna dizerek 10 Müslümanı katleden, Başbağlar'da ve Ömerli Pınarcık katliamlarında kundaktaki bebekleri dahi kurşuna dizerek vahşice katleden bu zihniyet, 6-8 Ekim'de Diyarbakır'da kurban eti dağıtan Yasin Börü ve arkadaşlarını vahşice şehit etmiştir" ifadelerini kullandı.

"HDP'NİN GÜÇLÜ OLDUĞU YERLERDE KAOS EKSİK OLMAMIŞTIR"

2015 genel seçimleri öncesinde halkı tehdit ederek 'Bize oy vermeyenlerle seçimden sonra hesaplaşacağız' diyen HDP'nin seçimden hemen sonra namluyu kendisine muhalif olan kesimlere doğrulttuğunu aktaran Turan, birkaç gün önce 'O namluyu size doğrultmasını iyi biliriz' diyen HDP Muş milletvekilinin katliam sinyallerini verdiğini vurguladı. Turan, "Yine hatırlanacağı üzere HDP, genel seçimlerden on gün önce seçim bahanesiyle gittiği İdil'in bir köyünde provokasyon yaptıktan sonra halkı keleşlerle tarayarak, Abdülcelil Talayhan ve M. Şerif Şimşek isimli iki Hüda Par üyesini katletmiştir. Henüz bu olay üzerinden fazla bir zaman geçmemişken seçimlerden galip çıkmanın verdiği zafer sarhoşluğuyla kuduran PKK'lı çetelerin ilk icraatı namlunun ucunu bölgede yaşayan kendisine muhalif Müslümanlara çevirmek olmuştur. Şu iyi bilinmelidir ki HDP'nin oy oranını arttırdığı her yerde şiddet, kaos ve kargaşa eksik olmamıştır. Kandan, kaostan ve şiddetten beslenen HDP'nin, en güçlü olduğu Hakkari, Şırnak, Cizre, İdil ve Diyarbakır bölgelerinde yaşanan kaos bu durumun en büyük kanıtıdır" diye konuştu.

"BARAN ARDINDAN BİRİ DOĞMAMIŞ 4 YETİM BIRAKTI"

PKK'nın geçtiğimiz Salı günü Diyarbakır'da İslami faaliyetlerde bulunan Yeni İhya Der Başkanı ve aynı zamanda Hüda Par üyesi olan Aytaç Baran'ı kalleş bir suikast sonucu şehit ettiğini hatırlatan Turan şunları söyledi:

"6-8 Ekim olaylarında şehit edilen Yasin Börü'nün de hocası olan Aytaç Baran, ömrünü İslami hizmetlere, Kur'an-ı Kerim'i çocuklara ve gençlere öğretmeye adamıştır. Şehidin en büyük amacı Kur'an ve sünneti kendine rehber edinen bir nesil yetiştirmekti. Şehit Aytaç Baran aynı zamanda başkanlığını yaptığı Yeni İhya Der aracılığıyla fakir, yoksul ve yardıma muhtaç olan ailelerin yardımına koşan biriydi. Şehit o kadar fedakardı ki evinde bir gün yiyecek bulunur, bir gün bulunmazdı. Şehidin ardında gözü yaşlı bir eş ve henüz biri dünyaya gelmemiş olan 4 yetim kaldı".

Yapılan açıklamanın ardından toplanan kalabalık sesiz bir şekilde dağıldı. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mardinlilerden Aytaç Baran Cinayetine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement