Mehmet Demir: Süleyman Şah Hayme Ana'yla Kavuşsun - Son Dakika
Yerel

Mehmet Demir: Süleyman Şah Hayme Ana'yla Kavuşsun

Mehmet Demir: Süleyman Şah Hayme Ana\'yla Kavuşsun

Türkiye’nin Suriye topraklarında kalan Süleyman Şah Türbesi’ne düzenlediği operasyonun yankıları tüm Türkiye’de karşılık buldu.

22.02.2015 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin Suriye topraklarında kalan Süleyman Şah Türbesi'ne düzenlediği operasyonun yankıları tüm Türkiye'de karşılık buldu. AK Parti Kütahya Milletvekili Aday Adayı Mehmet Demir, Süleyman Şah'ın naaşının, eşi olan Hayme Ana Türbesi'nin yanına defnedilmesini talep ettiklerini bildirdi.

AK Parti Kütahya Milletvekili Aday Adayı Mehmet Demir, Süleyman Şah türbesine yönelik gerçekleştirilen tahliye operasyonuna ilişkin çarpıcı açıklama yaptı. Demir, "Operasyon kararı hiçbir merciden ne izin ne yardım talep edilmeden Hükümetimiz tarafından alınmış ve TSK'ca uygulanmıştır. Cihan Devletimizin temelini atan Süleyman Şah'ın naaşı ve onun için oluşturulan saygı karakolu dün gece Hükümetimiz tarafından yönetilen ve silahlı kuvvetlerimizin düzenlediği başarılı bir operasyonla Suriye Eşme tarafındaki bölgeye nakli gerçekleştirilmiştir" dedi.

Süleyman Şah'ın (Neslimizden birileri gelir, mezarımızı burada koymaz" sözüne vurgu yapan AK Parti Kütahya Milletvekili Aday Adayı Mehmet Demir, "Başbakanımızdan talebimiz: Süleyman Şah'ın da dediği gibi (Neslimizden birileri gelir, mezarımızı burada koymaz) sözünden yola çıkarak Süleyman Şah'ın naaşını, Domaniç ilçemizdeki üç kıta yedi iklimde cihanşümül bir Türk devletinin kurucusu olan Ertuğrul Gazi'nin annesi, Osman Gazi'nin babaannesi olan ve Süleyman Şah'ın eşi Hayme Anamızın yanına, hatırasına hürmeten defnedilmesini talep ediyoruz" dedi. (İÖ-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mehmet Demir: Süleyman Şah Hayme Ana'yla Kavuşsun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement