Mehmetçiğe Evlilik Öncesi Eğitim - Son Dakika
Yerel

Mehmetçiğe Evlilik Öncesi Eğitim

Mehmetçiğe Evlilik Öncesi Eğitim

Çankırı'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, askerlere evlilik öncesi eğitim programı düzenledi.

16.12.2014 15:07  Güncelleme: 12:19

Çankırı'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, aile içi geçimsizlik ve boşanmaların hızla artış gösterdiğini göz önüne alarak başlattığı proje ile askerlere evlilik öncesi eğitim programı düzenledi.

Bir süre önce Polis Mesleki Eğitim Merkezi'dek (POMEM) polis adayları için düzenlenen eğitimin ikincisi, Çankırı'da vatani görevini yapan askerlere verildi.

İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Halil Altıntaş, Yarbay Gündoğan Doğrul, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Salih Ağdaş ve Sosyal Hizmetler Müdürü Levent Şentürk'ün katılımı ile düzenlenen evlilik öncesi eğitim programına vatani görevini yapan 64 asker katıldı.

Psikolog Selin Çelikel, Sosyal Hizmetler Uzmanı Duygu Demir ve öğretmen Çilem Erdem'in evlilik öncesi iletişim, nişanlılık ve evlilik hukuku konularını içeren sunumlarını ilgiyle dinleyen askerler, verilen eğitimden memnun olduklarını söyledi.

Sosyal Hizmet Merkezi koordinesinde yürütülen evlilik öncesi eğitim programı kapsamında yıl içerisinde 300 kişiye eğitim verildi. Yetkililer, sağlıklı evliliklerin kurulması ve kurtarılması için bazen basit bilgilerin dahi işe yaradığını, bu nedenle verilen eğitimleri son derece yararlı bulduklarını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Mehmetçiğe Evlilik Öncesi Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement