Mera Kavgası Nedeniyle Çocukları Okula Göndermeyecekler - Son Dakika
Güncel

Mera Kavgası Nedeniyle Çocukları Okula Göndermeyecekler

Mera Kavgası Nedeniyle Çocukları Okula Göndermeyecekler

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'ne bağlı Umur Köyü'nde mera nedeniyle çıkan kavgada 16 yaşındaki Mervan Biçer, atılan taşla yaralanırken, jandarma 20 kişiyi gözaltına aldı.

13.11.2014 14:18  Güncelleme: 16:15

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'ne bağlı Umur Köyü'nde mera nedeniyle çıkan kavgada 16 yaşındaki Mervan Biçer, atılan taşla yaralanırken, jandarma 20 kişiyi gözaltına aldı. Köy Muhtarı Hasan Acun, köye ait mera nedeniyle sürekli sorun ile karşılaştıklarını, bunun giderilmemesi halinde çocukları okula göndermeyeceklerini söyledi.

Silvan'ın Umur Köyü merasına giden yolun köy sakinlerinden Adnan Eren tarafından bu sabah sürüldüğünü gören köylüler buna tepki gösterdi. Köy merasının mahkeme kararıyla köylülere kaldığını beliren köylüler Eren'den traktörlerini bölgeden çekmesini istedi. Aralarında çocukların da bulunduğu grubu korkutmak Eren'in şöförü Şirin Gülük tabanca ile havaya ateş açtı. Ateş açılması üzerine çıkan taşlı sopalı kavgada Mervan Biçer başına isabet eden taş ile yaralandı. Arbede sırasında köylüler Şirin Gülük ile Nevzat Gülçük'ün üzerinde bulunan el koydu ve durumu jandarmaya bildirdi.

Köylülerin tabancaları teslim ettiği jandarma, 20 kişiyi gözaltına aldı. Ayrıca olayların büyümemesi için köy ve merada önlem alındı. Köy muhtarı Hasan Acun, meranın köylerinin sınırları içinde bulunduğunu ve bu konuda mahkeme kararı da bulunmasına rağmen sorunun bir türlü çözülmediğini söyledi. Acun, şöyle dedi:

"Köyümüz sınırlarında bulunan meranın yolunu Adnan Eren tarafından traktörlerle sürmüştür. Hayvanlarımızı meraya götürecek yolumuzu bile süren bu şahısın şoförleri çocuklarımıza silahla saldırmış, çıkan arbedede ise şahısların silahına el konulmuş. Mervan Biçer adında 16 yaşındaki bir çocuk ise yaralanmıştır. Yıllardan beri köyümüzde var olan bu sorunların çözümü için daha önce mahkeme kararları bulunmaktadır. Ancak bu kararlar uygulanmamaktadır. Bu sorunun çözülmemesi durumunda ise çocuklarımız okula gitmeyecektir."

diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mera Kavgası Nedeniyle Çocukları Okula Göndermeyecekler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • can berk: EEE tabi çocukları öne sürürlerse olacak odur. . . Eğer bi yanlışlık varsa önce emniyete başvurmak gerekir. Ne gerek var çocukları öne sürmek. 0 0 Yanıtla

Advertisement