Mersin Esob ile Çağ Üniversitesi İşbirliği Yeni Dönemde de Sürecek - Son Dakika
Yerel

Mersin Esob ile Çağ Üniversitesi İşbirliği Yeni Dönemde de Sürecek

Mersin Esob ile Çağ Üniversitesi İşbirliği Yeni Dönemde de Sürecek

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer ile Çağ Üniversitesi’nin yeni Rektörü Prof. Dr. Ünal Ay, yeni dönemde de işbirliğini sürdürme kararı aldı.

22.11.2016 10:05

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer ile Çağ Üniversitesi'nin yeni Rektörü Prof. Dr. Ünal Ay, yeni dönemde de işbirliğini sürdürme kararı aldı.

Mersin'in Tarsus ilçesi Yenice Mahallesi'nde bulunan Çağ Üniversitesi'nin yeni Rektörü Prof. Dr. Ay, Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Dinçer'i ziyaret etti. Eski Rektör ve yeni dönemin Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Bedestenci'nin de eşlik ettiği Rektör Ay, kısa bir süre önce Rektörlük görevine atandığını belirterek, bu bağlamda üniversitelerince daha önce işbirliği protokolü imzaladıkları kurum ve kuruluş temsilcilerine nezaket ziyaretinde bulunduklarını söyledi. Rektör Ay, üniversite olarak dünya standartlarında eğitim vererek, evrensel değerlere ve küresel vizyona sahip, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmayı kendine ilke edinmiş, değişimlerin gerektirdiği donanımları kazanmış, yaşama hazır bireyleri yetiştirmek ve toplumsal gelişime öncülük etmeyi hedeflediklerini kaydetti. Esnafın önemli sorunları bulunduğunun altını çizen Ay, karşılıklı diyalog ve bilimsel veriler ışığı altında bu sorunlara çözüm aramak, esnafın teknolojik gelişimine katkı sunmak adına önümüzdeki süreçte yeni bir protokolü imza altına alabileceklerini ifade etti.

Mersin ESOB Başkanı Dinçer ise yeni Rektör Ay'a hayırlı olsun dileklerini ileterek esnaf ve sanatkarların bilgi ve beceri yönünden güçlendirilmesi, eğitimi ve sorunlarına çözüm üretimi başta olmak üzere, teknolojik gelişimler ile yasal düzenlemeler hakkında bilgilendirilmesinin sağlanması amacıyla geçtiğimiz yıllarda Çağ Üniversitesi ile protokol imzaladıklarını hatırlattı. Kentin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sunmanın yanı sıra esnaf sanatkarların bilgi ve tecrübe yönünden güçlendirilmesinde yol haritası oluşturma amacında olduklarını vurgulayan Dinçer, "Esnaf ve sanatkarlarımız zor ve sıkıntılı günler geçiriyor. Esnafımızı ayakta tutma, kepenk kapatmaların önüne geçme ve esnafımızı gelişen teknolojiyi yakalama adına üniversitelerimizle işbirliğine her zaman hazırız. Çünkü ticareti biz iyi biliriz ama işyerimizin işleyişiyle ve kurumsallaşmasıyla ilgili birçok sıkıntımız var. Bu açığı eğitim, araştırma, istatistik ve anket yönleriyle üniversitelerimizden alacağımız destekle kapatabiliriz. Sayın Rektörümüze yeni görevinde başarılar temenni ediyorum" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin Esob ile Çağ Üniversitesi İşbirliği Yeni Dönemde de Sürecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement