Mersin Nükleerci Müdüre "Demogoji" Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Mersin Nükleerci Müdüre "Demogoji" Tepkisi

Mersin Nükleerci Müdüre "Demogoji" Tepkisi

Nükleerci müdüre "Demogoji" tepkisi Mersin Tabip Odası, geçtiğimiz hafta Halk Sağlığı Müdürü Dr.Aytekin Kemik'in Akkuyu Nükleer Santrali'ne karşı olmadığını açıklayarak, tepkileri 'Demagoji' olarak değerlendirmesini eleştirdi.

11.08.2015 19:39

Nükleerci müdüre "Demogoji" tepkisi

Mersin Tabip Odası, geçtiğimiz hafta Halk Sağlığı Müdürü Dr.Aytekin Kemik'in Akkuyu Nükleer Santrali'ne karşı olmadığını açıklayarak, tepkileri 'Demagoji' olarak değerlendirmesini eleştirdi.

Oda binasında düzenlenen basın toplantısında Halk Sağlığı Müdürü Kemik'i eleştiren Tabip Odası Başkanı Dr.Ful Uğurhan, Kemik'in karşıt grup olarak belirttiği kesimin başında Türk Tabipleri Birliği, Türkiye Barolar Birliği ve Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği geldiğini kaydetti. Uğurhan, "Kemik konuşmasında, demagojiler karşısında da bilimsel bir rapor hazırlamak amacında olduklarını kaydetmiştir. 'Karşıt gruplar bu işin aleyhine, olumsuz propaganda yapıyor. Ama biz biliyoruz ki, bugün Fransa'da denize giderken Nice'de, denize girdiğiniz plajın kenarında dahi nükleer santraller var. Orada 59 nükleer santral var. Bizde daha 1 tane kuruluyor' diye konuşmuştur. Ülkemizin doktorlarını, hukukçularını ve mühendislerini temsil eden bu üç karşıt grup halen Danıştay'da bilimsel kanıtlara dayanarak açtıkları davanın sonuçlanmasını beklemektedir. Sahte imzalarla onaya sunulan ÇED raporuna, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın olumlu görüş bildirmesi sayesinde, seçim öncesi gösterişli bir törenle sanki santralın temeli atılmış algısı verilerek çalışmalar başlatılmıştır. Yani sahte imzalarla başlayan süreç, açılan dava sürerken sahte temel atma töreni ile devam etmiştir" dedi.

NÜKLEERİ AKLAMA ÇABASINDA

Dr.Kemik'in Akkuyu Nükleer Santrali'ni aklama çabası içerisinde olduğunu belirten Uğurhan, "Dr. Kemik'in bir hekim ve bir ilin Halk Sağlığı Müdürü olarak çevreye ve insan sağlığına zararı gerek yaşanan kazalar gerekse normal çalışma koşullarında yol açtığı hastalıkları, bilimsel çalışmalar ile kesin olarak ortaya konulmuş olan nükleer santralleri savunmakla makamın sorumluluğunu yerine getirmediğini ve en önemlisi nükleer güç santrallerini aklama çabası ile neyi amaçladığının bilinmediğini kamu oyuyla paylaşıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin Nükleerci Müdüre 'Demogoji' Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement