Mezopotamya Mücevher Fuarı'nın Açılışı Gerçekleştirildi - Son Dakika
Güncel

Mezopotamya Mücevher Fuarı'nın Açılışı Gerçekleştirildi

Mezopotamya Mücevher Fuarı\'nın Açılışı Gerçekleştirildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin de desteğiyle Diyarbakır'da ilk kez gerçekleştirilen Mezopotamya Mücevher Fuarı bugün başladı.

24.04.2015 19:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da bu yıl Kuyumcular ve Sarraflar Odası ile Sereks Fuarcılığın işbirliğiyle ilk defa Mezopotamya Mücevher Fuarı düzenlendi. İran, Ermenistan ve Irak'ın yanı sıra 70 firmanın ve 81 ilin Kuyumcular Odası Başkanı'nın katıldığı fuar, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapılan açılışla başladı. Büyükşehir Belediyesinin de desteklediği fuar, 26 Nisan tarihine kadar sürecek.

Açılışa İl Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, Sereks Fuarcılık Genel Müdürü Gökhan Yardoğan, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Muharrem Cebe, Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Mustafa Akkul ve iş dünyasından birçok kişi katıldı.

Fuarın açılışına katılan konukları Kürtçe ve Türkçe selamlayarak konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, kuyumculuğun bu coğrafyada kök saldığına dikkat çekerek, "İlk madencilik, bakırcılık ve demircilik dönemlerinden bugüne kadar kuyumculuğu en iyi bilenler bu coğrafyanın insanlarıdır. Bizler Mezopotamya'nın, Anadolu'nun ve Trakya'nın kısaca bu güzel coğrafyanın mirasçılarıyız. Bu fuar vesilesiyle bir araya gelmemiz son derece anlamlı ve önemlidir. Diyarbakır ve kuyumculuk yan yana geldiğinde anlam daha da güçleniyor."dedi.
"Diyarbakır her şehirden çok daha fazla güvenli bir şehirdir. Bu konuda hiç kimsenin en ufak bir tereddüdü olmasın. Bize bir şey olmadan size olmaz. Sizler burada bulunduğunuz sürece bizlerin misafirisiniz." diyen Anlı, Türkiye'nin en dezavantajlı ve yoksul bir kentinde kuyumcuların ne işi olabileceğinin sorulabileceğini, bu coğrafyanın geçmişinde altını en güzel nakşeden Ermeni ve Süryani ustaların var olduğunu söyledi. Konukların huzurunda eski Ermeni ve Süryani ustaları anan Anlı, "Ermeni ve Süryani Cemaati ile ilgili yeni bir projenin de başlangıcını yapıyoruz. Bunun müjdesini vermek istiyoruz. Mardinli yurttaşlarımız alınmasın, telkâri Mardin orijinli olarak biliniyor. Ama elimizdeki verilere göre telkârinin en incesi bizzat Ermeni ve Süryani ustalar tarafından Diyarbakır'da yapılmış. İnşallah kısa bir zaman diliminde 15-20 kursiyerle bu çalışmayı tekrar başlatacağız." diye konuştu.
Fuar vesilesiyle Trabzon'la gönül bağı kurduklarını ve bu bağın güçlenmesini umut eden Anlı, "Buradan Trabzon halkına ve Büyükşehir Belediye Başkanına sevgilerimizi gönderiyoruz." dedi. Tüm Türkiye illeri, Rojava, Suriye ve Irak'la hep birlikte kalkınmanın gelişmesi için kardeşliğin tesisini oluşturmaları gerektiğini belirten Anlı, barış ve kardeşlik içinde yaşamanın mümkün olduğunun altını çizdi. Bu güzel coğrafyada en güzel etkinliklerde buluşacaklarını ve kuyumculuk sektörünün daha iyi noktalara varacağını vurgulayan Anlı'nın ardından Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Mustafa Akkul, Sereks Fuarcılık Genel Müdürü Gökhan Yardoğan, İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Noray İşler, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar ve İl Valisi Hüseyin Aksoy birer konuşma yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından Eş Başkan Anlı ve fuarın açılışına katılanlar, Mezopotamya Mücevher Fuarı'nın açılışını kurdele keserek gerçekleştirdi, daha sonra stantları gezerek sektör hakkında bilgi aldılar. Bir şirketin altından yaptığı Dört Ayaklı Minare büyük ilgi gördü.

81 İlin Kuyumcular Odası Başkanı Belediye ve Valiliği Ziyaret Etti

Fuarın devam ettiği saatlerde Büyükşehir Belediyesi önünden Diyarbakır Valiliği'ne "Barış Yürüyüşü" gerçekleştiren Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanları, daha sonra Valilik ve Büyükşehir Belediyemizi ziyaret ederek, Eş Başkan Fırat Anlı'yla görüştü.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Mezopotamya Mücevher Fuarı'nın Açılışı Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement