Muğla Tarihinin En Büyük Spor Yatırımları - Son Dakika
Yerel

Muğla Tarihinin En Büyük Spor Yatırımları

Muğla Tarihinin En Büyük Spor Yatırımları

Türkiye'nin en önemli turizm kentlerinden birisi olmasına karşın, spor yatırımlarında bugüne kadar yatarım yüzü görmeyen Muğla, tarihinin en büyük spor yatırımlarına kavuşuyor.

17.08.2013 03:34

Türkiye'nin en önemli turizm kentlerinden birisi olmasına karşın, spor yatırımlarında bugüne kadar yatarım yüzü görmeyen Muğla, tarihinin en büyük spor yatırımlarına kavuşuyor. Muğla'ya atandıktan sonra Muğla merkez ve ilçelerdeki eksikleri tek tek tespit eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, Spor Bakanı Suat Kılıç'ın verdiği destek ile 13 yeni yatırım ile Muğla'nın spor tesisi alanındaki eksikliği büyük ölçüde tamamlanmış olacak.

3 BİN KİŞİLİK SALON

Muğla'nın hali hazırdaki kapalı spor salonunun uluslararası müsabakalar için yeterli olmaması nedeniyle Muğla'ya yeni ve 3 bin kişilik spor salonu yapılacak. 115x75 metre ebadındaki salon ihaleye çıktı. Kışla parkında yapılacak olan kapalı salonun yanı sıra, Yatağan'a 500, Bodrum Yalıkavak beldesine 250, Seydikemer'e 500, Fethiye'ye 2 bin, Kavaklıdere'ye 250, projesi tamamlanan ve dış cephe mimari giydirmesi yapılan, zemin etütleri ve diğer işlemleri tamamlanan Milas'a da kapalı spor salonu yapılacak. Bunun yanında Bodrum ve Marmaris'e de Bin'er kişilik spor salonu yapımı için proje çizimi devam ediyor.

GENÇLİK MERKEZLERİ

Muğla ve ilçelerinin en büyük eksiklerinden birisi olan Gençlik merkezleri de yeni yatırımlar arasında yer alıyor. Muğla merkezde bulunan Gençlik Merkezi'nin yerine modern bir merkez yapılırken, Muğla merkez ile birlikte Fethiye, Bodrum ve Marmaris'e de gençlik merkezleri yapılacak.

İÇMELERDEKİ SAHALAR GENEL MÜDÜRLÜĞE DEVREDİLDİ

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, İçmeler Belediyesi tarafından yaptırılan 4 futbol sahasının Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne devredildiğini belirterek, "İçmeler'deki 4 adet futbol sahasında komple bir bakım yapılacak. Bu sahalar sentetik çim ile kaplanarak aydınlatma sistemi kurulacak. İçmeler'deki tesislerde yapılacak iyileştirmelerin ardından kış ve yaz dönemlerinde birçok takımımız burada kamp yapması sağlanacak" dedi.

BAKAN KILIÇ'TAN BÜYÜK DESTEK

Muğla merkezdeki Çadır salonun sökülerek yerine çelik konstrüksiyondan kapalı antrenman sahası yapılacağını açıklayan Spor İl Müdürü Çeker, "Muğla'ya yapılacak tüm yatırımların planı projesi ve çoğunun, özellikle büyük yatırımların ihaleleri yapıldı. Merkez kapalı yüzme havuzumuzun inşaatı başladı. Bu yatırımları yaparken, en büyük desteği sayın Bakanımız Suat Kılıç'tan görüyoruz. Sayın Bakanımız Muğla ziyaretlerinde yatırımlar hakkında sık sık bizlerden bilgi alıyor. Muğla'ya ayrı bir değer veren Sayın bakanımız Ramazan Bayramı tatilinin büyük bölümünü Muğla'da geçirmesi Muğla'ya verdiği değerinin bir göstergesidir. Muğla'ya yapılacak yeni spor tesisi ve kompleksi yatırımlarımızın toplam değeri 100 milyon TL. Muğla'da göreve başladıktan sonra sportif yatırımlar konusunda Sayın Bakanımızın da destekleri ile başlattığımız çalışmalarda büyük yol katettik. Amacımız, ulusal ve uluslararası sportif faaliyetleri Muğla'ya getirerek, Muğla ekonomisine katkı vermek. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muğla Tarihinin En Büyük Spor Yatırımları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement