Muğla Yüzbaşı'nın İhmal Sonucu Şehit Olduğu İddiasına Aileden Yalanlama - Son Dakika
Güncel

Muğla Yüzbaşı'nın İhmal Sonucu Şehit Olduğu İddiasına Aileden Yalanlama

Muğla Yüzbaşı\'nın İhmal Sonucu Şehit Olduğu İddiasına Aileden Yalanlama

Yüzbaşı'nın ihmal sonucu şehit olduğu iddiasına aileden yalanlamaHakkari'nin Çukurca İlçesi'ndeki terör saldırında yaralanan, Arkara'da GATA'da tedavisi sürerken şehit düşen ve Muğla Fethiye'de toprağa verilen Piyade Yüzbaşı 36 yaşındaki Özgür Özekin'in tedavi sürecinde ihmal yaşandığını iddialarını ailesi yalanladı.

30.09.2016 18:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüzbaşı'nın ihmal sonucu şehit olduğu iddiasına aileden yalanlama

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ndeki terör saldırında yaralanan, Arkara'da GATA'da tedavisi sürerken şehit düşen ve Muğla Fethiye'de toprağa verilen Piyade Yüzbaşı 36 yaşındaki Özgür Özekin'in tedavi sürecinde ihmal yaşandığını iddialarını ailesi yalanladı. Bugün bazı basın kuruluşlarında da yer alan iddiaları reddeden Özekin'in ağabeyi Murat Özekin, kardeşi için devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini kaydetti.

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde 25 Eylül'de askeri aracın geçişi sırasında PKK tarafından yola döşenen EYP'nin patlatılması sonucu ağır yaralanan Piyade Yüzbaşı Özgür Özekin, dün (perşembe) sabaha karşı Ankara'da GATA'da şehit oldu. Askeri uçakla Dalaman'a, ardından karayoluyla Fethiye'nin Üzümlü Mahallesi'ne getirilen Özekin'in cenazesi, İncirköy Mezarlığı'nda düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

TEDAVİ SÜRECİNDE İHMAL İDDİASI

Vatan Partisi Fethiye İlçe Yönetimi, ilçe binasında basın açıklaması yaparak Şehit Yüzbaşı Özekin'in tedavi sürecinde ihmal yaşandığını öne sürdü. Yönetim kurulu adına açıklama yapan Vatan Partisi Fethiye eski ilçe başkanı Seçuk Sevi, 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin ardından başlatılan OHAL süreci kapsamında Kanun Hükmünde Kararname ile Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nin (GATA) Sağlık Bakanlığı'na devredilerek adının Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak değiştirildiğini hatırlattı. Bu değişikliğin vatan evlatlarının şehit olmasına varan sıkıntılar yarattığını belirten Sevi, alınan kararla terörle mücadelede yaralanan askerlerin tedavi önceliğinin kaldırıldığını kaydetti. Bürokratik prosedürler yüzünden askerlerin günlerce tam teşekküllü olmayan, yetersiz hastanelerde beklemek zorunda kaldığını aktaran Sevi, bazı yaralı askerlerin sevkinde yaşanan gecikmeler nedeniyle şehit olduğunu iddia etti.

İDDİALARA İLİŞKİN ÖRNEKLER

İddialara ilişkin örnekler veren Sevi, " Bitlis'te bölücü terör örgütü PKK ile girdiği çatışmada kol ve bacağını kaybeden bir Uzman Çavuş, Ankara GATA'ya gitmek için tam teşekküllü olmayan Bitlis Devlet Hastanesi'nde 6 gün beklemek zorunda kalmıştır. Fırat Kalkanı Harekatı'nda geçen 6 Eylül tarihinde IŞİD'in bir Türk tankına roketatarla saldırısı sonucu ağır derecede vücudu yanan Uzman Çavuş Akif Güleç, Gaziantep Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış oradan GATA'ya yazı yazılarak GATA bünyesinde bulunan yanık tedavi merkezine nakli istenmiştir. Ancak kurumdan verilen yanıt, yanık tedavi merkezinde yer olmadığı, Ankara'da başka bir hastaneye başvuru yapılması yönündedir. Bu cevap üzerine askerimiz Adana Numune ve Eğitim-Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmiş ve burada şehit olmuştur" dedi.

Son olarak; Piyade Yüzbaşı Özgür Özekin'in de prosedürler yüzünden tedavisi için yeterli donanımı olmayan Hakkari Devlet Hastanesi'nde 3 gün bekletildiğini belirten Sevi, Özekin'in Ankara'ya getirildikten birgün sonra şehit olduğunu söyledi. Sevi, hükümet yetkililerin yanlıştan dönerek biran önce Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni tekrar Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne dönüştürmesini ve askerlerin tedavisine öncelik verilerek bu hastanede devam edilmesini istedi.

VALİ ÇİÇEK: "HENÜZ BİLGİM YOK"

Şehidin cenazesinin ardından Tuzla Mahallesi'ndeki evine giderek ailesine başsağlığı dileyen Muğla Valisi Amir Çiçek, iddianın sorulması üzerine henüz bilgi sahibi olmadığını söyledi. Devletin yaralı askerlerin tedavisi için tüm imkanlarını seferber ettiğini, şehitlere ve ailelerine sonuna kadar sahip çıktığını belirten Çiçek, "Biz ailemizin yanındayız. Sorduğunuz iddiadan henüz haberim olmadı" dedi.

ŞEHİDİN AĞABEYİ İDDİALARI YALANLADI

Şehit evinde taziyeleri kabul eden Özgür Özekin'in öğretmen ağabeyi Murat Özekin ise iddiaları kesin bir dille yalanladı. Kardeşinin patlamada çok ağır yaralar aldığını belirten Özekin, nakil işleminin hayati risk doğuracağı gerekçesiyle gerçekleştirilmediğini kaydetti. Haberi duyunca Hakkari'ye bizzat gittiğini ve ulaşımının büyük bölümünün askeri helikopterle sağlandığını belirten Özekin "Hastanemiz ve devletimiz elinden gelen tüm imkanları seferber etmiştir. Allah hepsinden razı olsun. İddiaları gündeme getirenler muhatabımız değil. Ben sadece gördüklerimi anlatıyorum" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla Yüzbaşı'nın İhmal Sonucu Şehit Olduğu İddiasına Aileden Yalanlama - Son Dakika


Advertisement