Münih'te Bebekler İçin Ortak Dualar Okundu - Son Dakika
Güncel

Münih'te Bebekler İçin Ortak Dualar Okundu

Münih\'te Bebekler İçin Ortak Dualar Okundu

Almanya'nın Münih kentindeki kliniklerde erken doğum ve diğer nedenlerle yaşamını yitiren 500 gramdan daha hafif bebekler için ortak dualar okundu.

19.10.2014 10:49

Almanya'nın Münih kentindeki kliniklerde erken doğum ve diğer nedenlerle yaşamını yitiren 500 gramdan daha hafif bebekler için ortak dualar okundu. Ostfriedhof mezarlığında Staedtisches Klinikum München (STKM)?nin yaptırttığı özel kabrin başında değişik dinlerin temsilcileri ile anne ve babalar bir araya geldi.

Münih Belediyesi'ne ait Schwabing, Neuperlach, Harlaching ve Bogenhausen kliniklerinde son 6 ayda yaşamını yitiren 43 bebek için dualar edildi. Değişik dinlerin temsilcileri, bebekler için Ostfriedhof mezarlığında özel olarak yaptırılan ve "Kelebekler kabri" olarak anılan toplu bebek mezarın başında buluştu. Ortak dua öncesi STKM adına Dr. Dieter Weeder bir konuşma yaparak anne babalara sabır diledi. Törende Protestan rahip Günter Breit ve Katolik Kilisesi'nden Maria Schmidl-Steinbacher, Yunan Ortodoks kilisesinden rahip Georgios Vletsis kutsal kitaplarından bölümler okuyarak dua ettiler. Gabriele Mertesdorfer törene duygulu şarkılarıyla renk katarken, bazı anne babalar ve bebek yakınları gözyaşlarına boğuldu. Ortak ayinde Müslüman bebekler için ise Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Merkezi (DİTİM) din görevlisi Niyazi Yıldırım dua ederken, DİTİB Bavyera Eyalet Birliği Başkan Yardımcısı Aykan İnan duaları Almanca'ya çevirdi.

2006 yılında çıkan bir yasa gereği klinikler ailelerin bıraktıkları 500 gramın altındaki ölü bebekleri ailelerin izniyle kendileri gömüyor. Bebekler yer sıkıntısı nedeniyle yakılarak külleri gömüldüğü için maddi durumu iyi olan Müslüman aileler genelde bebeklerin cenaze işlemini kendileri yaptırıyorlar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Münih'te Bebekler İçin Ortak Dualar Okundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement