Muş Alpaslan Üniversitesi 3 Bakanı Konuk Etti - Son Dakika
Güncel

Muş Alpaslan Üniversitesi 3 Bakanı Konuk Etti

Muş Alpaslan Üniversitesi 3 Bakanı Konuk Etti

Muş Alpaslan Üniversitesi, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gıda, Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker'i misafir etti.

10.11.2013 11:04  Güncelleme: 11:03

25 Ekim 2013 Cuma günü Muş Alparslan Üniversitesi'nin davetlisi olarak Muş'a gelen bakanlar Muş Alparslan Üniversitesi Malazgirt Meslek Yüksekokulu Zafer Çağlayan Hizmet Binasının açılış törenine katıldılar.

Açılışı yapılan Muş Alparslan Üniversitesi Malazgirt Meslek Yüksekokulu Hizmet Binasının yapımı, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan tarafından üstlenilmiş ve temeli, geçtiğimiz Haziran ayında kendisinin bizzat katıldığı törenle atılmıştı.

Rektörümüz Prof. Dr. Nihat İnanç'ın ev sahipliğinde düzenlenen açılış törenine Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın yanı sıra, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker, Vali Vedat Büyükersoy, Ak Parti Muş Milletvekilleri Faruk Işık ve Muzaffer Çakar, İstanbul ve Ankara'dan gelen iş adamları ile vatandaşlar katıldı.

TARİHE BORCUMUZU ÖDEYECEĞİZ!

Açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Nihat İnanç, Muş Alparslan Üniversitesinin, 2008 yılında kurulan 17 üniversiteden biri olduğunu vurguladı. O dönemde ideolojik kaygılarla bazı kesimler tarafından 'tabela üniversitesi' olarak adlandırıldıklarını hatırlatan Rektörümüz Prof. Dr. Nihat İnanç, "Evet, öncelikli işimiz 'Muş Alparslan Üniversitesi' tabelasını asmak oldu. Ancak sonraki çalışmalarımız ve gayretimiz 'tabela üniversitesi' olmadığımızı gösterdi. İlk yatırımımızı Malazgirt'e yaptık. Çünkü 'Malazgirt' bizim için ayrı bir yere, tarihi bir değere sahip. Muş'a ve Malazgirt'e hizmet ederek tarihe olan borcumuzu ödeyeceğiz." dedi. Gösterdiği duyarlılık için başta Zafer Çağlayan olmak üzere, tüm bakanlara teşekkür eden Rektörümüz Prof. Dr. Nihat İnanç, kendilerine plaket ve yöresel kilim hediye etti.

10 YILDIR BİR İLKEYİ HAYATA GEÇİRİYORUZ

Açılışta konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 10 yıldır hükümet olarak bir ilkeyi hayata geçirmeye gayret ettiklerine dikkat çekti. 2002 yılı sonu itibarıyla Muş'taki derslik sayısı 2 bin 240 iken, 10 yılda bin 609 derslik daha ilave ettiklerini hatırlatan Nabi Avcı, Bakan Zafer Çağlayan'a yaptırdığı yüksekokul için teşekkür etti. Nabi Avcı, "Sadece Muş'taki okullar için değil Türkiye genelinde iş adamlarımızı bu konularda teşvik ettiği, onları yüreklendirdiği için teşekkür ediyorum." diye konuştu.

BURANIN EN BÜYÜK MESELESİ 'BARIŞ'TIR

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de Kürtçe yaptığı konuşmada, Bakan Zafer Çağlayan tarafından yapılan yatırıma Malazgirtlilerin sahip çıkması gerektiğini vurgulayarak, Malazgirt Meslek Yüksekokulu'ndan çok sayıda gencin yetişeceğine inandığını dile getirdi. Memleketin geri kaldığının herkes tarafından bilindiğine değinen Mehdi Eker, "Buraların gelişmesi için çok hizmet gerekiyor. Bugün istiyoruz ki bu bölgede barış olsun. Buranın en büyük meselesi barıştır. Kan dökülmesin, analar ağlamasın, birlikte bir ve beraber yaşayalım ve birlikte yürüyelim. Amacımız budur ve bunun için çalışıyoruz. Bütün meselelerimizin başı, özellikle bu bölgeler için Kürt meselesi ve onun etrafında şekillenen sorunlar, gözyaşı ve kan. Bu meseleyi çözdüğümüzde bu bölgenin kalkınması çok daha hızlı olur." dedi.

ECDAT TOPRAKLARINA YATIRIM YAPIYORUZ

Konuşmasına Kürtçe selamlamayla başlayan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ise bu topraklardan çıkmış biri olarak ecdat topraklarına yatırım yapmaya çalıştığını belirtti. Yaptığı meslek yüksekokulu gibi yatırımların amel defterlerini kıyamete kadar açık tutacağına dikkati çeken Zafer Çağlayan, 3 yıl önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Muş ziyaretinde yaptığı konuşma üzerine okulu yaptırmaya karar verdiğini dile getirdi. Zafer Çağlayan, doğduğu şehre yatırım yapmanın mutluluğu içinde olduğuna işaret ederek, "Şükürler olsun Allah bana doğduğum şehirde, ecdat toprakları olan, Türklerin Anadolu'ya girdiği, kardeşliğin, birliğin tesis edilmiş olduğu bu ilçede, bu okulu yaptırmayı nasip etti." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen açılış ve okulda yapılan incelemeler sonrası, Bakanlar ve beraberindeki iş adamları, bazı görüşmelerde bulunmak üzere Muş'a döndüler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Muş Alpaslan Üniversitesi 3 Bakanı Konuk Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement