Erdoğan Davet Etti, Neçirvan Barzani IŞİD için Ankara'da - Son Dakika
Güncel

Erdoğan Davet Etti, Neçirvan Barzani IŞİD için Ankara'da

Erdoğan Davet Etti, Neçirvan Barzani IŞİD için Ankara\'da

Neçirvan Barzani, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine, Irak'ta yaşanan krizden çıkış yolunu görüşmek için Ankara'ya geldi.

26.06.2014 10:06  Güncelleme: 11:56

Irak Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine, Irak'ta yaşanan krizden çıkış yolunu görüşmek için Ankara'ya geldi. Saat 09.00 civarında Dışişleri Bakanlığı konutuna gelen Barzani, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Enerji Bakanı Taner Yıldız ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile görüştü. Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin oğlu, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani de saat 10.15'te Dışişleri Konutu'na geldi.

Erdoğan ile Barzani görüşmesinin de gün içerisinde Başbakanlık Resmi Konutu'nda olması bekleniyor.

ERDOĞAN İLE IŞİD'İ GÖRÜŞECEK

4 gün önce bölgesel yönetim hükümetini kuran Barzani'nin Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) çetelerinin Musul'u ele geçirmesi ardından Irak'a yaşanan yeni gelişmeleri, bağımsızlık, referandum, konferadalizm seçeneklerini konuşacağı öğrenildi.

Maliki'in içinde yer alacağı hiç bir seçeneğe sıcak bakmayacakları Ankara'ya da ileteceği öğrenilen Barzani'nin, IŞİD sorunun siyasi yollarla çözüleceğini ileteceği belirtiliyor.

"KÜRT HALKI KENDİ KADERİNİ TAYİN EDECEK"

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, ülkede yaşananların ardından "Artık Kürt halkının geleceğini tayin etme vakti geldi" demiş ancak 'bağımsızlık' kelimesini kullanmamaya özen göstermişti.

Irak'ın artık bir arada kalabilmesinin güç olduğunu söyleyen Barzani, "Çünkü şu an tecrübe ettiğimiz şey bize bu şekilde devam edemeyeceğimizi gösteriyor. Bugünkü Irak, bildiğimiz ve yaşadığımız iki hafta önceki Irak'tan artık farklı" dedi.

IŞİD'İN İLERLEYİŞİ

Ülkede uzun süredir devam eden kaos, Irak-Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) 10 Haziran Salı günü ülkenin ikinci büyük kenti Musul'u ele geçirmesi ve diğer bölgelere ilerlemesi sonrasında daha da şiddetlendi.

IŞİD'in bölgeye düzenlediği saldırının ardından Irak ordusunun askerleri bölgeden çekilmişti.

(IŞİD), Irak ve Suriye'de faaliyet gösteren silahlı bir örgüt. Selefi ideolojiye sahip IŞİD; Irak, Suriye, Filistin ve Ürdün topraklarını içine alan bölgede şeriata dayalı bir devlet kurmak istiyor. 2004'te Irak'ta kurulan ve şu anda liderliğini Ebubekir El Bağdadi'nin yaptığı IŞİD, Suriye ve Irak'taki en güçlü silahlı gruplar arasında yer alıyor.

IŞİD, Suriye'de Mumbuc, petrol bölgesi Rakka ve Irak sınırına yakın Deyr Ez-Zor kentlerini elinde tutuyor. Irak'ta ise Anbar eyaletindeki Felluce ve Ramadi'de etkili olan örgüt son olarak ülkenin en büyük ikinci kenti Musul ve Tikrit'in yanı sıra Anbar eyaletindeki bazı kasabalar ve Suriye sınırındaki önemli bölgelerde kontrolü ele aldı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Erdoğan Davet Etti, Neçirvan Barzani IŞİD için Ankara'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • heval: hoşgeldin kurdistan başbakanı bağımsızlık müjdesinimi getirdin türkiye başbakanına 13 15 Yanıtla
  • turkiye vatandasi: Hos geldin sayin necirwan ortadogunun kaderi siz kurtlerin elindedir bir an once kurdistanin sinirlarini cizin turkiyedeki parcayida icine alin. Ortadogu kurtulsun. 7 8 Yanıtla
    Amed: Türkiye Cumhuriyeti Devletinin sınırlarını hiç kimse değiştiremez ve değiştiremeyecek ..Bunu sakın unutma.. 0 0
  • murat: KÜRDİSTAN Yolda.. zoruna giden arkadaşlar ırkları Allah yaratmış Kürt varlığı neden size batıyo.. ben Türkleri severim ama sizde Kürt varlığını kabul edin artık ... 9 2 Yanıtla
  • WQX: Sayin Necirvan Avcı bayramdan sonra bagimsizligi ilan edin bizde doyasiya kutlayalim.. hem sizi ilk taniyacak ulkeler abd ve tc sonra natoya uye olacak kürtler. .. 4 3 Yanıtla

Advertisement