Öcalan'dan "Çözüm Süreci Tasarısı" Değerlendirmesi: Tarihi Bir Rol Oynamıştır - Son Dakika
Güncel

Öcalan'dan "Çözüm Süreci Tasarısı" Değerlendirmesi: Tarihi Bir Rol Oynamıştır

PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan, hükümet tarafından çözüm sürecine ilişkin olarak TBMM'ye sunulan 6 maddelik yasa tasarısını, "Tarihi önemdeki süreçte bundan sonraki çalışmaların yasal bir düzenleme üzerinden yürümesini oldukça anlamlı buluyorum.

26.06.2014 21:36

PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan, hükümet tarafından çözüm sürecine ilişkin olarak TBMM'ye sunulan 6 maddelik yasa tasarısını, "Tarihi önemdeki süreçte bundan sonraki çalışmaların yasal bir düzenleme üzerinden yürümesini oldukça anlamlı buluyorum. Yapılan düzenleme, devletin ilk defa çatışmalı olduğu toplumsal kesimlerle sorunları çatışarak, savaşarak değil, müzakere ederek çözmesinin önünü açan bir yasadır. Bu anlamda tarihi bir rol oynamıştır" ifadeleriyle değerlendirdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, İmralı Cezaevi'ne giderek PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüştü.

Görüşmenin ardından HDP basın birimi aracılığıyla yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, Öcalan'la HDP heyetinin 3 saat süren bir toplantı gerçekleştirdiği, Öcalan'ın sağlığı ve moralinin iyi olduğu kaydedildi.

-"YASAL DÜZENLEME TARİHİ BİR ROL OYNAMIŞTIR"-

Kendisiyle görüşmeye gelen HDP heyetine hükümetin bugün TBMM'ye sunduğu 6 maddelik "Çözüm Süreci Tasarısı"nı değerlendiren Öcalan, paketle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

"Tarihi önemdeki süreçte bundan sonraki çalışmaların yasal bir düzenleme üzerinden yürümesini oldukça anlamlı buluyorum. Yapılan düzenleme, devletin ilk defa çatışmalı olduğu toplumsal kesimlerle sorunları çatışarak, savaşarak değil, müzakere ederek çözmesinin önünü açan bir yasadır. Bu anlamda tarihi bir rol oynamıştır. Toplumsal uzlaşmanın önünü açacak bu yasanın yasalaşama aşamasında tüm toplumsal kesimlerin katkı ve destek sunması hükümetin de bu katkı ve destekleri dikkate almasının önemini vurgulamak istiyorum. Bu yasanın çıkmasıyla beraber, demokrasimizi geliştirecek ve kalıcı barışı sağlayacak yasal ve toplumsal çalışmaların bir arada ele alınması nihai olarak da demokratik anayasal çözümün başarılması Türkiye'nin özgür yaşam ve demokratik geleceği açısından son derece önemlidir."

-CUMHURBAŞKANI ADAYI TESPİTİNDE ÖCALAN DAYATMA UYGULAMIYOR-

Açıklamada, Öcalan'ın hasta tutuklular olmak üzere cezaevlerindeki tüm mahkumlara özel selamlarını gönderirken, hasta mahkumlara ilişkin biran önce gerekli düzenlemelerin yapılarak bu ayıbın Türkiye gündeminden kaldırılması gerektiğini vurguladığı aktarıldı.

Öcalan'ın cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili tartışmaları yakından takip ettiği belirtilen açıklamada, Öcalan'ın meseleye ilkeler düzeyinde yaklaştığı kaydedildi.

Açıklamada, Öcalan'ın cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik yapılacak çalışmalarda en geniş toplumsal temsiliyeti açığa çıkaracak bir adayın tespitini önemsediği, bu konuda, kendisinin isim tespiti konusunda yetkili komisyon ve organlara dayatma içerisinde olmasının mümkün olmadığı aktarıldı.

Açıklamada, Öcalan'ın, Lice, Cizre ve Silopi'de yaşayan vatandaşlar başta olmak üzere tüm vatandaşlara özel selamlarını ve başarı dileklerini gönderdi de kaydedildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Öcalan'dan 'Çözüm Süreci Tasarısı' Değerlendirmesi: Tarihi Bir Rol Oynamıştır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement