Ordu'da 1375 Kişi İş Sahibi Oluyor - Son Dakika
Ekonomi

Ordu'da 1375 Kişi İş Sahibi Oluyor

Ordu\'da 1375 Kişi İş Sahibi Oluyor

Ordu İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü İsa Kaymak, Toplum Yararına Projesi (TYP) kapsamında bin 800 kişinin işbaşı yaptığını, bin 375 kişilik iş başvurularının da 26 Ekim Pazartesi günü başlayacağını açıkladı.

22.10.2015 11:51

Ordu İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü İsa Kaymak, Toplum Yararına Projesi (TYP) kapsamında bin 800 kişinin işbaşı yaptığını, bin 375 kişilik iş başvurularının da 2 6 Ekim Pazartesi günü başlayacağını açıkladı.

İsa Kaymak,yaptığı açıklamada, TYP kapsamında uygulanan programlar için 3 bin 175 işçi alımı yapılacağını belirtti. Kaymak, ilk etapta daha önce başvuru yapan bin 800 kişinin çeşitli programlarda işe yerleştirildiğini belirterek, "Bu program kapsamında bin 800 kişi başta Ordu Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, okullar, müftülükler, valilik ve kaymakamlıklar, Ordu Üniversitesi, Kültür Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Arıcılık Enstitüsü ve OSKİ bünyesinde işe başladılar" dedi.

Kaymak, bin 375 kişilik yeni kontenjan için başvuruların 26 Ekim Pazartesi günü başlayacağını belirterek, "Bin 375 kişilik yeni program için Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, okullar, valilik ve kaymakamlıklar, Ordu Üniversitesi (Ünye-Fatsa), Hastaneler ve Toplum Sağlığı Merkezleri, OSKİ bünyesinde çalışmak isteyenler,İŞKUR İl Müdürlüğü, İŞKUR Hizmet Merkezleri ve Belediye hizmet noktalarından başvurabilirler" açıklamasında bulundu.

Kaymak, iş başvurusu yapmak isteyenlerin, kuruma kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, emekli, malul, dul ve yetim aylığı almıyor olmak, Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri hariç öğrenci olmamak, TYP'den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla Sosyal Yardım Bilgi Sistemi üzerinden yapılacak sorgulamada herhangi bir nakdi sosyal yardım almıyor olmak şartları taşıması gerektiğini de kaydederek, "Bunun dışındaki şartlar, seçme yöntemleri ilanla belirtilir. Bu programlar 6 aylık bir programdır. Başvuru şahsen ve kimlikle yapılacaktır" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Ordu'da 1375 Kişi İş Sahibi Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement